Dagens rett

I dag spiller squashen hovedrollen

En rask og smaksrik middagsrett som tilfredsstiller de fleste ganer.

Squash er en takknemlig råvare siden den er få tak i året rundt, takket være import. Min favoritt er den lysegrønne eller hvite med et litt tynnere skall og litt søtere kjøtt, men den vanlige grønne gjør også nytten. Den er i hvert fall langt mer tilgjengelig. 

Squash har i motsetning til sin look-a-alike agurken mye mer substans og plantefiber og kan derfor brukes i varme retter. Den er svært anvendelig i retter med litt krydder som i denne gratengen eller ovnsretten.

Se alt det andre du kan lage med squash 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Squashgrateng

Fremgangsmåte

Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt. Fordel tomatene og morrpølse over. Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.

Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass. 

Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften. Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter. 

Tips1:
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse  som vossakorv eller kjøttrester.

Tips2:
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen