Skap fargeglede rundt middagsbordet
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.
Les hele sakenOmelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.
Les hele sakenKhadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.
Les hele sakenKoldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.
Les hele sakenDet er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.
Les hele sakenOliven har masse smak og i en tapenade blir den enda fyldigere.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenAt vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Les hele sakenPasta er alltid godt. I dagens oppskrift gir vi deg en rimelig, enkel og ikke minst vegetarisk og småsint utgave av arten.
Les hele sakenPastaretter er for mange førstevalget når lettvinte middager skal på bordet. Dagens variant er imidlertid ikke blant de vanligste.
Les hele sakenEn riktig favoritt blant store som små kan vi kalle dagens rett, som i dag er både vegetarisk og kompromissløs når det kommer til smak.
Les hele sakenIntet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.
Les hele sakenPizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.
Les hele sakenRotgrønnsaker har en sentral plass i vår mattradisjon. Sjekk ut oppskriftene og ta gjerne vinforslagene med på kjøpet.
Les hele sakenLag derfor ekstra stor porsjon av denne raske ovnsretten som kun trenger godt brød ved siden av.
Les hele sakenAubergine er redningen for mang en vegetarrett. Ser vi mot sør, finner vi mye god inspirasjon for å hente ut ekstra smak av denne kjøttfulle grønnsaken.
Les hele sakenFalafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.
Les hele sakenBrokkoli er noe av det sunneste du kan servere. I gratinert utgave blir den spiselig også for grønnsaksvegrere.
Les hele sakenAt veggiser også har det gøy, er denne oppskriften et godt bevis på. Ingen kommer til å savne kjøttet eller fisken i dag.
Les hele sakenDenne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.
Les hele sakenGratinert aubergine med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.
Les hele sakenHodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Les hele sakenNå er vinterkålen på sitt beste. Sørg for alltid å ha et kålhode i kjøleskapet.
Les hele sakenPasta til middag er ikke bare enkelt og kjapt, men også godt. Når du står foran et helt nytt år, er det også fint å tenke grønt.
Les hele sakenI dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
Les hele sakenSvartkål utfordrer grønnkål på grønnsakstoppen. Denne suppeoppskriften er bevis nok.
Les hele sakenTomatsuppe med vaffeltoast tilfredsstiller selv den kjøtthungrige - uten kjøtt.
Les hele sakenDisse gresskarlappene smaker mye bedre enn brød til suppen. Eller de kan bli midtpunkt i måltidet. Her er oppskriften.
Les hele sakenGode grønnsaker skaper også en klassiker som lasagne om til en ekstra god smaksopplevelse. Med litt chili løftes smaken ytterligere.
Les hele sakenI denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Når du likevel er på polet eller butikken, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.
Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenAponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenJa, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenMed 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenMed denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.
Les hele sakenIkke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele saken