Dagens rett

Kylling tandoori på grillen

Indisk krydret kylling lager du enkelt på grillen
Foto: (SStajic)

Indisk krydret kylling lager du enkelt på grillen

Grill og sterke krydder forvandler alminnelige kyllingvinger til saftige smaksbomber i denne oppskriften.
17 Juli 2021 - 00:06

Kylling tandoori er en herlig matrett fra india. Tradisjonelt lages den i en tandoor, en vedfyrt leirovn som kan nå temperaturer opp til 500C. De færreste har en tandoor i hjemmet, men her er grillen er et suverent alternativ.  Grillen når høye temperaturer og gir kyllingen den særegne grillsmaken som vi alle er så glad i. Røyk og litt brente kanter kombinert med sterke krydder gjør smaksopplevelsen mer intens. 

Hemmeligheten bak skikkelig saftige tandoorivinger er marinaden som består av yoghurt og tandoori masala.

Tandoori masala er en krydderblanding  som de fleste indiske krydderblandinger varierer fra husstand til husstand, og oppskriftene har gjerne gått i familiearv. Listen av krydder er omfattende, men heldigvis finner du ferdigblandet tandoori masala i de fleste matvarebutikker. 

I motsetning til curry som er det de fleste forbinder med det indiske kjøkken, er kylling tandoori en rett uten saus. Den serveres derfor med raita, chutney, pickles og andre deilige indiske sauser. Her er det mange gode smaker tilgjengelig som kan tilpasses dine preferanser.

Kylling Tandoori på grillen

Kylling Tandoori på grillen

Fremgangsmåte

  1. Gi kyllingvingene 3-4 snitt helt inn til benet på begge sider. Dette er for at marinaden skal kunne penetrere kjøttet og gi jevnere steketid. Bruker du kyllingvinger fra butikken (disse selges uten klubb og spiss) lager du færre snitt.
  2. Bland sintronjuice, ingefærpaste, hvitløkspaste, chilipulver og salt i en bolle. Ha i kyllingvingene og fordel marinaden godt.La stå i kjøleskapet i én time.
  3. I en annen bolle blander du sammen yogurt naturell, tandoori masala og garam masala. Ha de marinerte kyllingvingene i den nye marinaden. Plasser i kjøleskapet for å marinere i minst én time. Jo lengere kyllingvingene får marinere jo mer smakfulle blir de.
  4. Varm opp grillen til den når ca 275C. Rist av overflødig marinade før du plasser kyllingvingene på den varme grillen. Grill kyllingvingene under lokk, og snu kyllingvingene ofte så de ikke brenner seg.
  5. Kyllingvingene er klare når det renner gjennomsiktige safter fra dem når det blir prikket med en skarp kniv. Bruker du hele kyllingvinger tar dette ca 30 minutter, med mindre ca 20 minutter.
Server med koriander og limebåter, Indisk ris, chutney, raita , zhug og grillede naanbrød.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her