Naan-brød
Foto: unknown

Naan-brød

Fremgangsmåte

Bland gjær, lunken melk og sucker, sett til side på et lunt sted til det begynner å skumme. Bland mel, bakepulver og salt på en bakeplate eller i en stor bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett gjærblandingen, melken, yoghurten, egg og klaret smør. Bland alle ingrediensene godt. Kna deigen godt. Dekk bollen med plast eller et tett lokk og la stå til den er hevet til dobbel størrelse. Varm ovnen til 200 grader.

Arbeid deigen på et melet underlag. Del opp i store boller og kjevle hver enkelt til 25x15 cm størrelse og 3 med mer tykk. Dryss over koriander og løkfrø (fås kjøpt i asiatiske/indiske butikker, er små, svarte og trekantete) hvis du får tak i . Steik i 10-12 minutter.

Bakes vanligvis i tandooriovn men vanlig steikeovn går også fint, forskjellen er at overflaten blir ikke så hardt stekt som for original naan.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen