Dagens rett

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Slik bruker du restene etter rakefisklaget

Slik bruker du restene etter rakefisklaget

Det er ikke noe som er tristere enn å kaste mat, og restene etter rakefisklaget får nytt liv med enkle grep. Bare se her.
20 November 2018 - 02:01

Rakefisk er en råvare som har vært gjennom en fermentering og har derfor bedre holdbarhet enn kanskje mange tror. Så om det etter det årlige rakefisklaget blir fisk igjen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet, så kan du skape ny feststemning dagene etter. 

Se våre andre forslag til alternative måter å servere rakefisk på

Er du i tvil om hva du skal servere av drikke til rakefisk, se her

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Del rakefiskfileten i passe store skiver. 
  2. Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig. 
  3. Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann. 
  4. Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. 
  5. Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill.
  6. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.

Slik lager du urteolje selv på 15 minutter

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her