Mesteparten av rakefisken som nytes i førjulstida er relativt mild. Og da er den svært lett å ha med å gjøre.
Gjerne rosa bobler
Den trives like godt sammen med en vin som med et øl. Champagne eller cava er fantastisk godt til, gjerne en med lang lagring på bunnfallet, det matcher rakefiskaromaene veldig godt. Og gjerne en rosa utgave.
Prøv en alternativ oppskrift med rakefisk
Men du kommer også langt med en hvitvin. Den må imidlertid ikke være for tørr og lett. Særlig med tanke på at vi gjerne spiser rakefisken sammen med rå løk og rødbeter.
Fruktig øl best
Når det kommer til øl, så er et fruktigere og mykere øl med innslag av hvete å foretrekke, fremfor et for humle- og maltpreget. Det finnes også juleøl som passer denne beskrivelsen.
Men det finnes også rakefisk i både modnet og ekstra godt modnet utgave, som stiller noe større krav til det som er i glasset. Da blir fisken å betrakte som en svært utviklet ost, og da hjelper det ikke med lav alkohol eller veike aromaer. Det tryggeste er å kjøre på med et øl i samme bane som over, men med enda fylde. Eller også en sødmefylt akevitt.