Dagens rett

Denne nå klassiske grillretten må du bare prøve

Å tre kyllingen over en ølboks mens den grilles er noe alle grillelskere må teste ut. Her er oppskriften.

Denne spesielle grillmetoden har vært et hyppig diskusjonstema i grillkretser i mange år. Ikke alle er enige i at dette er verdens beste måte å grille kylling på, men alle er vel enige i at den er oppsiktgsvekkende og morsom. Hvem som fikk ideen første gang, er uvisst, men at det var en amerikaner hersker det ingen tvil om.

Grillkonge nummer én, Craig Whitson, var den som introduserte konseptet i Norge i sin første grillkokebok, Far lukter svidd.

Her finner du flere tips om kylling på grillen

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 rå kylling (ca. 1200 g)
3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
1⁄2 l øl (en 50 cl boks med ditt favorittøl)
1⁄2 stk uskrelt løk
3 båt uskrelt hvitløk

Fremgangsmåte

Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).

Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.

Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.

Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.

Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.

Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm!

La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Rub-a-dub - Craig Whitsons hemmelige grillkrydderblanding

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper

Fremgangsmåte

Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingredienser godt i en bolle og ha det over i en lufttett beholder.

Har du planer om å grille flere ganger i sommer, så kan du jo gange opp denne oppskriften og ha til flere gode grillopplevelser. Krydderblandingen passer til alle typer kjøtt.

Sendt inn av

Foto: Matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen