Dagens rett

Denne oppskriften med krabbe må du bare prøve

Krabbe er nå tilgjengelig i store deler av året. Men den smaker kanskje aller best nå om sommeren. Prøv denne lekre oppskriften.

Mange foretrekker krabbe fremfor hummer, både på grunn av smaken og ikke minst på grunn av prisen. Krabbe er dessuten en veldig bærekraftig sjømatsort. Det er mer enn nok av den i havet utenfor norskekysten. Vi må heller ikke glemme at krabbe fortjener å serveres på andre måter enn bare med majones.

Flere fantastiske retter med krabbe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

12 ferske pastaplater eller lasagneplater

300 g stekt eller kokt grovhakket kjøtt av kongekrabbe eller klokjøtt fra taskekrabbe
50 g spinat
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts olivenolje
2 ss revet parmesan
2 ss cottage cheese
salt og pepper
Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
1 fennikel, finstrimlet
1 ss olivenolje
1 ts usaltet smør
½ ts sukker
1 appelsin
1 sitron
1 ts finhakket persille
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaplatene i lettsaltet vann med litt olivenolje og avkjøl dem i isvann.

Ta pastaplatene opp av vannet og tørk av noe av vannet. Legg dem på oljet bakepapir.

Fres spinat, løk og hvitløk lett sammen i olje til spinaten faller sammen.

Bland inn krabbekjøttet, parmesan og cottage cheese. Smak til med salt og pepper.

Fordel krabbefyllet på pastaplatene og rull dem sammen til et fint rør.

Legg cannelloniene på smurt bakepapir og dekk dem med folie. Varm dem ved 120 grader i ca 5 min like før servering.

Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
Fres fennikelen lett i olje og smør. Rør inn sukkeret og press over appelsinsaft og sitronsaft.

La det koke inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og persille.

Fordel fennikelen på toppen av cannelloniene og drypp sjyen rundt. Server nybakt brød og en blandet salat ved siden av.

Herlige krabbeoppskrifter

Alt om pasta finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen