Dagens rett

Lag en salat som setter deg i vårstemning

Denne herlige skalldyrsalaten får tennene til å løpe i vann, og den er dessuten enkel å lage.

Rekene smaker jo aller best nå midtvinters, men det er ikke til å komme fra at de setter deg i en mer vårlig stemning. Og det er velkomment.

Med hjemmelaget aioli og sprøtt tilbehør er suksessen garantert.

Sett smak på rekene med disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

4 skiver mørkt grovt rugbrød
150 g skrelte reker
80 g krepsehaler (fra lake)
1 sjalottløk, hakket
1 bunt gressløk, hakket
1 potte frisk rosmarin
2 ss frisk gressløk
8 cherrytomater i båter
½ slangeagurk
4 små ferdigkokte poteter kalde og i biter
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Bland skrelte reker og avrente krepsehaler.

Finhakk gressløken og to gode stilker med rosmarin. Skrell agurken og del den i to på langs, ta ut kjernen med en teskje og del agurken opp i terninger.

Ha løk, gressløk, rosmarin, tomatbåter, agurk og potet i bollen sammen med reker og kreps. Bland olivenoljen med balsamico og vend inn i salaten.

Rist brødskivene og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin.
 
Server gjerne med hjemmelaget aioli - se hvordan du lager aioli her

Tips: Her kan du godt bruke gule cherrytomater.

Lekre opskrifter med skalldyr

De beste salatene

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen