Dagens rett

Så godt kan flintstek smake

Flintstek er «folkevogna» blant grillretter. Men i denne oppskriften får den følge av spennende tomatpakker.

De saftige tomatpakkene fungerer både som saus og grønnsaker, men en liten frisk salat ved siden av vil jo ingen ta skade av.

Foretrekker du å marinere flintstekene selv er det selvfølgelig fritt frem. Prøv gjerne en av våre mange marinader.

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Flintstek med tomatpakker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 marinerte flintstek
8 tomater
4 vårløk
2 fedd hvitløk
4 ss finhakket frisk timian
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Lag små snitt i svoren på flintsteken, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.

Grill flintsteken i 15-20 minutter, de første 5 minuttene på sterk varme (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter etter at den er ferdiggrillet.

Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløkfeddene.

Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store ark av aluminiumsfolie. Dryss over hakket timian, salt og pepper.

Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.

Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.

Flintsteken kan deles i 2 eller 4 stykker og spises som biff, eller den kan skjæres i skiver som en stek.

Svinekjøtt og grill hører sammen

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen