Honning- og pepperstekt andebryst
Foto: Guri Dahl

Honning- og pepperstekt andebryst

Oppskriften er hentet fra Bent Stiansens prisbelønte kokebok: Stiansen inviterer til fest. Han viser deg hvordan du lykkes med Honning- og pepperstekt andebryst.

Fremgangsmåte

Forberedelser:

Sausen kan lages tre dager i forveien. Pastinakkpuré kan lages to dager før servering. Andebryst kan snittes dagen i forveien. Andebryst kan brunes tre timer før servering og stekes en halv time før. Eplene kan stekes tre timer før og varmes i ovn ved servering. Sukkerertene kokes ved servering

  1. Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene.
  2. Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt.
  3. Stek brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i 30 minutter på et lunt sted.
  4. Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225 grader med grillelementet på.
Skjæres i skiver og anrettes med pastinakkpuré , smørkokte sukkererter , ristede epler og solbærsaus (klikk på lenkene for å se egne oppskrifter). 

Oppskriften er hentet fra boken Stiansen inviterer til fest av Annette og Bent Stiansen.

Sendt inn av Anette og Bent Stiansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her