- Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen.
 - Jevn den med maisennastivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper.
 - Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
 
Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
                Slik lager du solbærsaus med oppskriften til Bent Stiansen.
Sendt inn av Annette og Bent Stiansen
            Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt.
Fiskesaus med paprika er deilig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.
            Sausen er veldig tykk og passer meget bra til Lasagne Verde Bolognese. Den karamelliserte løken og blandingen av forskjellig kjøtt gir en utrolig rikhet, fylde og balanse i sausen.
            Sausen kan fryses, lag derfor gjerne dobbel porsjon. En sterk og kraftig saus som smaker godt en kald vinterdag.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Les hele sakenChampagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.
Les hele sakenDenne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele sakenSei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.
Les hele sakenVi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.
Les hele saken