Langtidsstekt kalkunbryst
Foto: ALLEKO

Langtidsstekt kalkunbryst

Slik langtidssteker du kalkunbryst. Det blir en smaksopplevelse. Vi gir deg oppskriften og fremgangsmåten.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp olje i en vid stekepanne og brun brystet på alle sider.
  2. Overfør til en ildfast form og gni inn urtekrydderet som du har blandet på forhånd.
  3. Sett steketermometer i den tykkeste delen av brystet.
  4. Hell hvitvin/vann i formen og stek i ovnen som er stilt inn på 100 grader i til sammen 1 ½ time pr kilo eller til termometeret viser en kjernetemperatur på 70-72 grader.
  5. Ta ut brystet og skrap pannen slik at du får med alle de innkokte smakene, hell gjerne på litt mer vann.
  6. Sil stekesjyen slik at den blir klar. La brystet hvile i minst 15 minutter. Skjær det i skiver på ca ½ cm.

Rotmosen:

  1. Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre.
  2. Hell av kokevannet og bruk det til å spe med sammen med melk.
  3. Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens.
  4. Hvis du vil ha den helt jevn, kan du bruke stavmikser.
  5. Rør inn smøret samt finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Server med stekesjy samt rotstappe og en blandet grønn salat.

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Her finner du alle oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her