Dagens rett

Så raffinert kan en mandagsmiddag bli

Raffinert, men du verden så enkel denne oppskriften på pasta med kremet saus er. Vi har brukt kantareller, men det meste passer.

Du kan variere med annen skogsopp, sjampinjong, røykt eller fersk laks. Eller hva med litt sprøstekt bacon eller noen pølsebiter? Her er det bare å la årstid og personlig smak bestemme.

Har du hjemmelaget pasta er selvfølgelig ingenting bedre, men det går aldeles strålende med kjøpepasta også, både tørket og fersk.

Her kan du lære det du trenger å vite om pasta 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med kremost og stekte kantareller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g pasta (gjerne fullkorn)
ca 200 g kantareller
1½ dl kyllingkraft
½ boks kremost med urter
100 g kremost naturell (gjerne den til baking)
4 ss fløte (kan sløyfes eller erstattes med melk)
finhakket vårløk til pynt (kan sløyfes)

Tips: Det går fint an å bruke kyllingkraft fra glass eller papp (den fra papp er veldig konsentrert, erstatt litt av kraften med melk). Vær forsiktig med buljongterning, det kan bli for salt.

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken eller i ett minutt hvis du har hjemmelaget pasta .

Stek kantarellene, hold dem varme.

Ha kyllingkraften i en stekepanne.

Tilsett kremosten og la den smelte i kraften.

Tilsett fløte (kan sløyfes).

Vend inn pastaen.

Legg opp på tallerkener med kantarellene på toppen.

Pynt med finhakket vårløk.

Fristelser med sopp

Tips: Det er helt greit å erstatte kantarellene med annen sopp eller noe helt annet: Bacon eller pølser, røkt eller fersk laks.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen