Hjemmelaget pasta
Foto: Astrid Hals

Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta er ingen tryllekunst. Vi viser deg hvordan, og da forstår også hvorfor det smaker så mye bedre.

Fremgangsmåte

Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet.

Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje.

Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen godt til den blir sammenhengende og smidig. Bruk hendene.

Sett deigen til side, og la den hvile ca. 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.

Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse.

Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
 
Tips:
I Italia bruker de et hvetemel som er malt ekstra fint (Tipo 00), men det går fint an å lage pasta med vanlig hvetemel.
 
For at ikke pastaen skal klistre seg sammen igjen etter at du har kuttet den opp og skal lagre den sammen, kan du strø på litt fin polentamel.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 179 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen