Dagens rett

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.

Kikerter er en råvare som bør finnes i alle kjøkkenskap. For da har du alltid et alternativ til kjøtt for hånden og en ingrediens som passer inn i en rekke retter.  

Se alt du kan bruke kikerter til

Falafel er en nordafrikansk klassiker med kikerter som hovedingrediens. Disse geniale bollene bør få tilhengere langt utenfor vegetarianerkretser. Først og fremst fordi de smaker bedre enn de aller fleste kjøttboller, men også fordi de er lettlagete og rimelige.

Du kan også prøve denne oppskriften på falafel

Falafel serveres på mange måter med eller uten pitabrød, med hummus, tabbouleh, yoghurtdipp eller tomatsaus. Eller i den settingen du vanligvis bruker kjøttboller.

Få daglige middagstips som e-post  - det er selvfølgelig gratis. 

Krydret falafel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2x2 ss stekeolje
1 finhakket liten gul løk
1 knust fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts røykt paprikapulver eller vanlig paprika - chilipulver for den som vil ha ekstra kick
3 ss finhakket bladpersille
1 egg
salt og pepper
pankomel eller griljermel

Fremgangsmåte

Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.

Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter. Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper. Pisk egget lett og bland det godt inn. Form boller som rulles i brødsmulene. Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider. 

Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.   

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tabbouleh

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

250 g bulgurhvete
3 dl kokende vann
150 g kirsebærtomater, delt i fire
¼ agurk, finhakket
6 vårløk, finhakket
4 ss hakket frisk persille
4 ss hakket frisk mynte
saft og revet skall av 1 sitron
1 ss olivenolje
salt
nymalt svart pepper

Fremgangsmåte

Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over. Sett det til side og la det ligge i bløt i 20-25 minutter, til grynene er møre. Hell bulguren opp i en sikt slik at bløtevannet renner av, og ha de avrente grynene i en serveringsbolle.

Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha dem oppi bulguren. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, og server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hummus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 boks kikerter
Saften av ½ sitron
1 knust fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss tahinipasta (laget av sesamfrø)
Salt og pepper
Paprikakulver
Spisskummen
Finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og la drypp av. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Dryss over litt paprika og spisskummen samt persille før servering. Holder seg i kjøleskap i 4-6 dager.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen