Oppskrifter med agurk
Quinoasalat med agurk, rabarbra og peppermakrell
Fremgangsmåte
- Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.
- Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.
- Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter.
- Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.
- Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.
- Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper.
- Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.
Tips: Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø. Det er proteinrikt, glutenfritt, rik på flerumettet fett og jern. Du får nå kjøpt quinoa i de fleste butikker.
Se alt du kan lage med rabarbra
Her finner du mange mange andre deilige salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
79 POENG
Frisk agurksalat med sting
Fremgangsmåte
- Bland alt til dressingen godt sammen og la det avkjøle seg litt.
- Ha agurk og vårløk i en bolle, vend inn dressingen og sett det i kjøleskapet.
- La salaten stå og trekke til seg smak i 20 minutter.
Perfekt tilbehør til thailandske fiskekaker, grillet mat eller på koldtbordet.
Tips: For en frisk smak kan du tilsette granateplekjerner slik som her.
Her finner du mange andre deilige salater
Drikke som passer til denne oppskriften
Salat med stekt spekeskinke
Fremgangsmåte
- Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. '
- Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
- Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.
- Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
- Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje,. Smak dressingen til.
- Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød til.
Knasende sprø oppskrifter med salat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 324.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander
Fremgangsmåte
- Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
- Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
- Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
- Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.
Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.
Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter.
Her finner du 200 andre deilige salater
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
82 POENG
Roastbiffsalat
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.
- Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
- Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.
Mange deilige retter med roastbiff venter på deg her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Smashed cucumber - salat av marinert knust agurk
Fremgangsmåte
- Del agurkene på langs og deretter i to. Så i biter a 5 cm.
- Legg agurkbitene i en flat bolle.
- Press med den flate siden av en kniv slik at agurken knuses.
- Dryss over salt og sett kaldt 25-30 minutter.
- Hell av vannet (saltet tar ut bitterstoffene fra agurken, så vær tålmodig).
- Bland ingrediensene til dressingen.
- Hell over agurkbitene og sett kaldt i minst 30 minutter. Eller gjerne over natten da blir agurken mykere men også med mer smak.
Server til spareribs eller gode pølser. Salaten smaker også fantastisk som hovedelement når det er varmt. Eller som del av et festbord.
Her finner du flere fristende salater
Se våre oppskrifter på spareribs her