Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp
Foto: fermate

Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp

Pastamiddagen blir ekstra smaksrik med denne oppskriften som fint kan lages uten kjøtt, se alle tipsene til variasjon.

Fremgangsmåte

  1. Hakk løken og fres den i en panne med olje.
  2. Ha i strimlet svinekjøtt, salt og pepper etter smak.
  3. Stek i 5 minutter.
  4. Tilsett hvitvinen og kok til den er fordampet.
  5. Skjær soppen i skiver og tomatene i biter.
  6. Legg dem i pannen og stek i ytterligere noen minutter.
  7. Tilbered tagliatelle etter bruksanvisningen på pakken.
  8. Hell av vannet og bland pastaen med sausen.
  9. Pynt med finhakket persille.
Tips: 
For en vegetarisk utgave, erstatter du kjøttet med mer sopp.
For en mer raffinert umamismak kan du bytte ut frisk sopp med tørket sopp som bløtlegges i ca 15 minutter.
Vil du ha en saus med konsistens av kjøttdeig, kan du bruke samme mengde kvernet svinekjøtt istedenfor filet. For rundere smak kan du bytte svinekjøttet med kalvekjøtt
For å fremheve kjøttsmaken, tilsett en klype finhakket timian før du serverer
For delikat smak og farge i retten, kan du tilsette en gul paprika som skjæres i terninger
Som garnityr og smaksforsterker kan du brune pinjenøtter og strø dem over retten før servering

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her