007-logo for sterk for svenskene

007-logo for sterk for svenskene

Systembolaget krevde ny etikett på Bond-Bollinger.

James Bond fyller femti år som spion i Hennes majestets tjeneste. Det feires blant annet med en spesialutgave av heltens favorittchampagne, Bollinger Grande Année. 100 eksemplarer av flaskene med 2002-årgang ble tildelt Sverige, men der gikk importør Arvid Nordquist på en smell.

– Ja, Systembolaget har, i sin utrettelige kamp for å gjøre verden til et bedre sted, tvunget oss til å fjerne 7-tallet i den kjente 007-logoen.

Årsaken er at tallet er formet som en pistol med lyddemper, sier en syrlig informasjonssjef hos importøren til wownews.se.
Systembolaget henviser til svensk forbrukerlovgivning.

– Markedsføring av produkter skal ikke kople sammen situasjoner eller elementer som ifølge allmenn oppfatning ikke er forenlig med alkoholkonsum, sier Systembolagets pressesjef Lennart Agén.

Arvid Nordquist har klistret vanlige sjutall over pistolen på de 100 flaskene, men stiller fortsatt spørsmål ved Systembolagets beslutning.

– Vi stusser ovar at for eksempel Charles Smiths vin, Boom Boom Syrah, har passert kontrollen. Etiketten er jo preget av store illustrasjoner av store og farlige bomber.

Systembolaget svarer overfor wownews at illustrasjonene på Smith-vinen er tegneserieaktige og ikke kan oppfattes som en oppfordring til å sprenge bomber.

Forsiden akkurat nå

Test Nyhetene i basis januar 2018

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika. Les hele saken

Til toppen