Aperitif
Fortsatt størst og best om mat og drikke

Fortsatt størst og best om mat og drikke

Ingen andre nettsteder kan tilby så mange tjenester for de som er glad i mat og drikke
01 Januar 2015 - 01:00

Aperitif.no er en endeløs suksesshistorie. Selv etter snart tre tiår på markedet er det ingen som truer posisjonen som Norges største formidler av stoff om mat og drikke på nett. Og den positive utviklingen fortsetter:

Solid vekst i både sidevisninger og unike brukere og bedre annonseplasseringer har gitt økt effekt for våre annonsører. I 2024 fortsetter utviklingen av aperitif.no og våre nyhetsbrev til det beste for både brukere og annonsører.

Stor nytteverdi
Antall månedlige unike brukere 400 000 på en vanlig måned. I høysesong som jul, samt påske og 17. mai ligger den på nærmere 1 million. I 2024 hadde vi 6 millioner unike brukere og 20 millioner sidevisninger. Den månedlige trafikken målt i sidevisninger på 1,3-1,5 millioner i en vanlig måned.

Apéritifs omfattende innhold med Kokebok, med over 20 000 oppskrifter og drikkeforslag til, Pollisten og Bartender samt vel tilrettelagt redaksjonelt stoff med stor nytteverdi i spissen, er bakgrunnen for suksessen.

Leserundersøkelser bekrefter dette, vi scorer spesielt høyt på nytteverdi, troverdighet, tydelig innhold og et språk som er lett å forstå.

Nyhetsbrev som treffer
Alle leser e-post – hele tiden! På jobben, på bussen, foran tv-en. Innboksen er med over alt, og Apéritifs nyhetsbrev er blitt en viktig markedsføringskanal for mange annonsører. Månedlig sender vi ut 400 000 nyhetsbrev til 50 000 unike brukere (2025) og fordelt på i alt 14 kategorier og tidspunkt. Dagens rett, Ukens kake, Ukens vin, Godbiter i pollisten, Ukens drink, Bransje for å nevne noen. 

Mobilen og nettbrett er den nye kokeboken
Bruken av håndholdte enheter og særlig mobil er en viktig bidragsyter til trafikkveksten. 

Mobil står for 73 prosent av antall unike brukere i 2025.  

Nye annonseformater på mobil gir våre annonsørene bedre kampanjeresultater. Selvfølgelig har sidene våre responsiv design.

Samarbeidspartnere: MSN.no, startsiden.no og sol.no

Kilder: Google Analytics, Kilkaya, Apsis

Annonsesalg nett - Forbrukerrettet annonsering:
Jan H. Amundsen
E-post: jan.amundsen@aperitif.no 
Tlf: 90 15 76 87

Annonsesalg B2B og andre kommersielle henvendelser:
E-post: jan.amundsen@aperitif.no
Mobil: 90 15 76 87

Lovlig alkoholreklame i nyhetsbrev til bransje:

Hver fjortende dag sender aperitif.no ut et nyhetsbrev til dem som arbeider i hotell- og restaurantbransjen. I nyhetsbrevet er det lovlig å annonsere for alkoholdige drikker. Også andre leverandører til hotell- og restaurantbransjen treffer målgruppen sin meget godt gjennom dette nyhetsbrevet. 

Også på papir
Ansvarlig redaktør: Aase E. Jacobsen 920 27 785

Papirutgaven av Apéritif utgis av Apéritif AS og er fagblad for Norsk Vinkelnerforening. Apéritif er medlem av Fagpressen og har et revisorkontrollert opplag på 4 851 eksemplarer (2025). 

Antall lesere er 42 000 ifølge Kantar Media Fagpresse 2024.

Magasinet er kun tilgjengelig for ansatte i bedrifter med skjenkebevilling. Årsaken er at det inneholder annonser for alkoholholdige drikker. Arbeider du i en bedrift som har skjenkebevilling, og med mat og drikke, kan du bestille abonnement her (6 nummer - kr. 998).

Annonser trykt utgave:
MediaTeam, v/ Ellinor Kittilsen 
Hønsveien 58 B, 1384 Asker

Tlf. 908 20 663
E-post ellinor@media-team.no

Annonsepriser og utgivelser Apéritif 2026- trykt utgave:

Last ned komplett prisliste for annonser i Apéritif - trykt utgave 2026

Advertising rates 2026 in English

Abonnementsservice (Andvord):
abonnement@aperitif.no
Telefon: 37 25 22 00 Telefaks: 37 25 22 95

Redaksjon:
Universitetsgata 22, 0162 Oslo
Ansvarlig redaktør
Aase E. Jacobsen
Tlf. 920 27 785.
E-post: aase.jacobsen@aperitif.no

Administrasjon:
Daglig leder
Jan H. Amundsen
Tlf: 90 15 76 87
E-post: jan.amundsen@aperitif.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her