Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.
Les hele sakenDen er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.
Les hele sakenÅ steke entrecôte er ikke nødvendigvis piece of cake. Alle kan faktisk forbedre sine teknikker, bare se her.
Les hele sakenHva er vel på denne tiden av året koseligere enn å møtes innendørs rundt en rykende varm gryte? Her får du mange gode forslag til varmende retter i mørket.
Les hele sakenHodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Les hele sakenOm du synes poteter er kjedelig, la deg inspirere av spanske tradisjoner, som denne fra Rioja.
Les hele sakenForskjellen til en klassisk lasagne er ikke bare fravær av kjøtt, men også kjøttsausen. Her er det bare egg, fløte, laks og spinat samt ost på toppen, selvsagt i tillegg til lasagneplater, derav navnet lettvint.
Les hele sakenHer er det svinekjøtt som er basis, men du kan fint lage retten med rester etter helgens middager.
Les hele sakenDessverre er det en del av laksen som ofte havner i søpla eller i beste fall i kraftkjelen. Med denne oppskriften får du en ny opplevelse av hva selv avskjær kan bli til.
Les hele sakenMør entrecôte er festmat. Da trenger du ikke så mye ekstra ved siden av. I denne oppskriften utfordrer grønnsaker hovedrollen. Og det passer jo godt når målet er å spise mindre rødt kjøtt og mer grønt.
Les hele sakenFajitas, eller wraps, er en rett som setter stadig fastere grep i nordmenns matvaner. Med denne oppskriften skjønner du lett hvorfor.
Les hele sakenDagens enkle middagstips fra oss er en frisk sødmefylt og smakfull kyllingsalat. Frisk og sødmefylt fordi den inneholder masse appelsin. Og granateplefrø. Godt balansert av et lett chilikick.
Les hele sakenDen blir dessuten ekstra mettende med kjøttboller og dersom du har tid, hjemmebakt gulrotbrød.
Les hele sakenBurger er alltid populært, men den må ikke serveres med burgerbrød. Her får du flere alternativer til velsmakende matbit som du raskt setter i sammen når du kommer hjem etter arbeidsdagens slutt.
Les hele sakenPaier er stort sett svært raske å tilberede. Til dagens forslag trenger du kun en halvtime fra du starter til maten er ferdig. Og så får du kanskje brukt opp noe av det du har i kjøleskapet.
Les hele sakenSelv om vi har lagt jule- og nyttårsfeiringen bak oss, er det lov å flotte seg litt ekstra når det tross alt er helg. Det sørger denne klassiske biffretten for.
Les hele sakenDet er januar og mange kjenner et behov for lettere mat, også i helgene. Denne deilige og smakfulle retten av selvgravet laks eller ørret gjør akkurat den nytten.
Les hele sakenDu kan bruke enten lårene eller brystfileten til denne retten.
Les hele sakenHer kan du bruke alt fra rester av svin, lam, pinnekjøtt eller kylling til hjemmelaget eller ferdiglaget pulled pork.
Les hele sakenFisk som bakes i form har en lei tendens til å appellere bredt. Spesielt om det er et lag av ost på toppen.
Les hele sakenVelger du ferdiggrillet fra butikken, sparr du en halvtime. Men aller best blir det om du gjør hele jobben selv.
Les hele sakenDet er duften av stekt laks fra grill eller panne i følge med fennikel og sitron som gir vårfølelsen.
Les hele sakenKalvefilet er luksuriøst, og ved å holde tilbake på mengden kjøtt og heller være raus med grønnsakstilbehøret, kan du fint unne deg slik luksus også i januar.
Les hele sakenDen er superlett å lage. Her får du to alternative veier til målet.
Les hele sakenOg det er fordi det smaker så utrolig godt. Forutsetningen er selvsagt at pølsene er gode og at mosen er hjemmelaget.
Les hele sakenHer er det osterestene og gammelt brød som får fart på seg. Følelsen av sprøstekt brød og myk smeltet ost er vanskelig å overgå og umulig å motstå.
Les hele sakenNoen tråder safran er kanskje det aller mest luksuriøse med denne retten som kan varieres i det uendelige med det du har i kjøleskapet.
Les hele sakenPasta til middag er ikke bare enkelt og kjapt, men også godt. Når du står foran et helt nytt år, er det også fint å tenke grønt.
Les hele sakenPasta med bare grønnsaker er som skapt for førjulsmiddagen.
Les hele sakenSelv om du lager denne fiskesuppen på en halvtime, er den ikke mindre smakfull av den grunn.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenÅ kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.
Les hele sakenDomaine Marcel Deiss er kanskje den mest banebrytende produsenten i Alsace, og endelig er vinene tilbake i Norge.
Les hele sakenMaster of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg forskjellen på de viktigste druetypene som benyttes i vinproduksjon verden over.
Les hele sakenNedre Foss Gård åpner dørene og byr på 5 lekre retter til 5 fantastiske champagner fra en helt spesiell produsent.
Les hele sakenHar ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
Les hele sakenBattle of Bottles, en av årets største vinmesser med hovedfokus på italienske viner lørdag 11. februar i Oslo
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenVi snakker om to helt forskjellige ølstiler, men brygget slik de skal være.
Vi snakker om en fatmodnet grappa og en norsk whisky for bestilling. Men også en solid porter som er nyhet i basis.
Det er de aller beste kjøpene blant de 100 testede vinene fra nyhetsslippene i januar og november. Men også en pen håndfull med flotte tørre hvitviner som byr på solid vinvaluta, Topp til skrei og annen sjømat.
Denne er en av mange vanvittig vellykkede viner, men vær forberedt om kamp om flaskene og å tømme kontoen.
Her er oversikten over de 121 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.
Les hele sakenDen er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.
Les hele sakenHar ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
Les hele sakenFilip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenRød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.
Les hele saken