100 nye polutsalg

Regjeringen legger opp til en storstilt opprettelse av nye pol

Med de gode nyhetene om at det kommer tolv nye pol i nær fremtid, ble Sylvia Brustad sitt utspill om nye 100 polutsalg en gledelig overraskelse.

I praksis betyr dette at hver kommune som ønsker det kan ha minst ett utsalg. Det er derimot ikke snakk om et frislipp av alkoholsalget, sier Brustad til dagbladet.no, men et trekk for å hindre at polsystemet forsvinner. Helseministeren ønsker med dette å være i forkant av et økt press fra EU i denne saken.

Tidligere denne uken avsa EU-domstolen dom i saken som en nederlender la frem for de om fri flyt av varer og tjenester innen EU. Domstolen kom frem til at en privatperson som bestiller alkoholholdige varer eller tobakk over telefon eller internett for så og få dem levert hjem til seg, må betale de avgifter som gjelder i hjemlandet. Det vil dermed ikke ha noen innvirkning på avgiftssatsene ellers i EU på disse varene.

Regjeringen kommer til å holde fast på dagens alkoholavgifter, og ønsker ikke å slippe polvarene til i butikkhyllene. Det har også blitt fremmet forslag om at polutsalg som ligger i kjøpesenter skal kunne følge sentrenes åpningstider, men dette blir avvist av Brustad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen