2003 Bordeaux prisdoblet fra 2002

Førstecru Bordeaux 2003 er nå bredt lansert, og prisene er som man kunne forvente. De aller fleste av slottene har lagt på 100 prosent på fjorårets pris.
Redaksjonen
15 Juni 2004 - 02:00

Men britiske forhandlere er ikke overrasket over prisforlangende. Utsiktene til videresalg av allokeringene derimot, er vidt forskjellige. Enkelte forhandlere melder at de ikke ser mulighet til å bli kvitt beholdningen fra en rekke av slottene. Andre igjen responderer med at markedet er der, og at de kan selge rubbel og rake - med øynene lukket.
 
Lafite satte indikasjonen ved å være først ute, og med en prislapp på €150 for en kasse. Fjorårets forlangende var €70. I tillegg selger de i år kun halvparten av fjorårets volum.
 
Haut Brion og Mouton Rothschild selger til samme pris, mens Latour og Margaux forventes å bli noe dyrere.
 
Britiske vinhandlere reagerer vidt forskjellig på prissetting og de betingelser man i dag ser på Bordeaux-vinene.
- Jeg er oppgitt og reagerer med avsky når jeg for hver kasse Lafite må kjøpe 20 kasser l''Evangile, en vin som som kjent ble offer for fjorårets varmebølge, og som vi aldri i livet blir kvitt. Lafite får vi solgt, men med maksimalt 10 prosent margin, uttalte representant fra en av de største forhandlerne.
 
Andre igjen er verken forundret eller engstelig for avsetningen.
- Dette får vi solgt - med øynene lukket, sa Stephen Browett hos Farr Vintners, og henviser til Robert Parkers kritikk om at vinen er sammenliknbar med 1982-årgangen, og at den åpenbart er verdt å pantsette huset for.
 
Men det finnes rimeligere, enkelte faktisk svært fordelaktige, kjøp.
-Pontet Canet og Pichon Baron er rene røverkjøp, og at Domaine de Chevalier til £192 pr. kasse, samt Phelan Segur til £156 er fantastiske viner til prisen, uttalte Simon Staples hos Berry Brothers.
 
Kilde: Decanter.com

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022
Forsiden akkurat nå
Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt
Dagens rett
Kremet blåskjell med selleri og fennikel

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Så sesongen starter nå. Pass på når det er tirsdagstilbud på skalldyr i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her