2003 Bordeaux prisdoblet fra 2002

Førstecru Bordeaux 2003 er nå bredt lansert, og prisene er som man kunne forvente. De aller fleste av slottene har lagt på 100 prosent på fjorårets pris.
Redaksjonen
15 Juni 2004 - 02:00

Men britiske forhandlere er ikke overrasket over prisforlangende. Utsiktene til videresalg av allokeringene derimot, er vidt forskjellige. Enkelte forhandlere melder at de ikke ser mulighet til å bli kvitt beholdningen fra en rekke av slottene. Andre igjen responderer med at markedet er der, og at de kan selge rubbel og rake - med øynene lukket.
 
Lafite satte indikasjonen ved å være først ute, og med en prislapp på €150 for en kasse. Fjorårets forlangende var €70. I tillegg selger de i år kun halvparten av fjorårets volum.
 
Haut Brion og Mouton Rothschild selger til samme pris, mens Latour og Margaux forventes å bli noe dyrere.
 
Britiske vinhandlere reagerer vidt forskjellig på prissetting og de betingelser man i dag ser på Bordeaux-vinene.
- Jeg er oppgitt og reagerer med avsky når jeg for hver kasse Lafite må kjøpe 20 kasser l''Evangile, en vin som som kjent ble offer for fjorårets varmebølge, og som vi aldri i livet blir kvitt. Lafite får vi solgt, men med maksimalt 10 prosent margin, uttalte representant fra en av de største forhandlerne.
 
Andre igjen er verken forundret eller engstelig for avsetningen.
- Dette får vi solgt - med øynene lukket, sa Stephen Browett hos Farr Vintners, og henviser til Robert Parkers kritikk om at vinen er sammenliknbar med 1982-årgangen, og at den åpenbart er verdt å pantsette huset for.
 
Men det finnes rimeligere, enkelte faktisk svært fordelaktige, kjøp.
-Pontet Canet og Pichon Baron er rene røverkjøp, og at Domaine de Chevalier til £192 pr. kasse, samt Phelan Segur til £156 er fantastiske viner til prisen, uttalte Simon Staples hos Berry Brothers.
 
Kilde: Decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her