2003 Bordeaux prisdoblet fra 2002

Førstecru Bordeaux 2003 er nå bredt lansert, og prisene er som man kunne forvente. De aller fleste av slottene har lagt på 100 prosent på fjorårets pris.

Men britiske forhandlere er ikke overrasket over prisforlangende. Utsiktene til videresalg av allokeringene derimot, er vidt forskjellige. Enkelte forhandlere melder at de ikke ser mulighet til å bli kvitt beholdningen fra en rekke av slottene. Andre igjen responderer med at markedet er der, og at de kan selge rubbel og rake - med øynene lukket.
 
Lafite satte indikasjonen ved å være først ute, og med en prislapp på €150 for en kasse. Fjorårets forlangende var €70. I tillegg selger de i år kun halvparten av fjorårets volum.
 
Haut Brion og Mouton Rothschild selger til samme pris, mens Latour og Margaux forventes å bli noe dyrere.
 
Britiske vinhandlere reagerer vidt forskjellig på prissetting og de betingelser man i dag ser på Bordeaux-vinene.
- Jeg er oppgitt og reagerer med avsky når jeg for hver kasse Lafite må kjøpe 20 kasser l''Evangile, en vin som som kjent ble offer for fjorårets varmebølge, og som vi aldri i livet blir kvitt. Lafite får vi solgt, men med maksimalt 10 prosent margin, uttalte representant fra en av de største forhandlerne.
 
Andre igjen er verken forundret eller engstelig for avsetningen.
- Dette får vi solgt - med øynene lukket, sa Stephen Browett hos Farr Vintners, og henviser til Robert Parkers kritikk om at vinen er sammenliknbar med 1982-årgangen, og at den åpenbart er verdt å pantsette huset for.
 
Men det finnes rimeligere, enkelte faktisk svært fordelaktige, kjøp.
-Pontet Canet og Pichon Baron er rene røverkjøp, og at Domaine de Chevalier til £192 pr. kasse, samt Phelan Segur til £156 er fantastiske viner til prisen, uttalte Simon Staples hos Berry Brothers.
 
Kilde: Decanter.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen