2005 Bordeaux ikke bra i Japan

Mens kjøperne venter på de første primeur-prisene for 2006-årgangen av Bordeaux sier en av Japans ledende forhandlere at 2005 var en "katastrofe".
Redaksjonen
19 April 2007 - 11:16

Sannheten er faktisk at selskapet hans sitter på store lagre av Bordeaux.

Tadashi Yasuda i Enoteca, Japans største kjøper av en primeur, sier til decanter.com at 2005 fikk to tette. Først på grunn av valutakursene og deretter som følge av generelt høye vinpriser.

Priser seg ut
- En flaske Chateau Lafite 2004 koster 17.000 Yen (NOK 870), men for 2005-årgangen var prisen 69.000 Yen (NOK 3.560). Selv med våre kunder, så er antall kjøpere veldig lite. Japanerne elsker Bordeaux, men vinene priser seg selv ut av markedet, sier Yasuda.

Yasuda er ikke veldig optimistisk når det gjelder prisene for 2006-årgangen.

Uinteressant
- Kvaliteten var god og opp til superb for noen produsenter, men det var ikke slik på jevn basis. Jeg hadde mange diskusjoner med eiere og negocianter da jeg var i Bordeaux, og jeg fikk følelsen av at med nye markeder som Kina og Midt-Østen så er tradisjonelle markeder som Japan og Storbritannia uinteressante for dem, sier han.

- Det kan tenkes at prisene synker litt, men produsentene er godt fornøyde etter fjoråret. Derfor ønsker de å holde prisene oppe. Jeg forventer ikke veldig mye endringer i forhold til i fjor.
 
Flere årsaker 
Til tross for at Japan er et utviklet marked i Asia når det gjelder fine viner, så er det ikke et stort marked for en primeur. Ernie Singer i kjeden Millesimes skylder på mangelen på skattelette for vininvesteringer, mangelen på lagringssteder og at deler av markedet ikke er sofistikert nok.

Japanernes vinkonsum økte med 5.5 prosent i 2005 til 2.4 liter per person. Hele 61,5 prosent av konsumet var importerte viner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her