24 kokker kjemper om finaleplass

Startfeltet til semifinalene i Årets Kokk i Sverige er klart. "Norges" Robert Friedrich fra Bagatelle i Oslo er en av deltagerne.
Redaksjonen
13 Oktober 2007 - 01:46

Hele 110 kokker meldte seg på konkurransen og 24 av disse har altså gått videre i konkurransen.
 
Prestisjefylt
Årets Kock - som konkurransen heter på svensk - er Sveriges mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Vinneren får ta i mot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj.
 
Semifinalene blir holdt i Malmö 19. oktober og i Grythyttan 25. oktober.
 
Gjørs og savoykål
I forbindelse med semifinalen måtte kokkene komponere en oppskrift med gjørs og savoykål. I tillegg til dette kunne de bruke et fritt valgt antall tilbehør og minst ett meieriprodukt i tillegg til smør.
Kokkene skal lage sine egne oppskrifter i semifinalene.
 
De 24 utvalgte
Dette er kokkene som kom videre til semifinalene:
 
Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup
Daniel Müllern, Skafferiet - Gastronomi på Österlen, Löderup
Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Ivan Jurman, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö
Tobias Millqvist, Era 10:3 gastronomistudio, Båstad
Klas Lindberg, Restaurang PM och vänner, Växjö
Edin Dzemat, Restaurang Linnéa, Göteborg
Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg
Fredrik Andersson, Hällsnäs Affärsklubb, Mölnlycke
Johan Tyrén, Gastronomi Elva, Borås
Andreas Landén Hagdahls Kök, Linköping
Magnus Persson, Långbro Värdshus, Älvsjö
Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna
Tom Sjöstedt, Pontus/Selleri, Stockholm
Johan Johansson, Den Gyldene Freden, Stockholm
Christofer Ekman, Restaurang Fredsgatan 12, Stockholm
Stefan Ekengren, Krägga Herrgård, Bålsta
Robert Friedrich, Restaurant Bagatelle, Oslo
Gudjon Sigmarsson, Hennickehammars Herrgård, Filipstad
Görgen Tidén, Hotell Lerdalshöjden/Görgen på höjden, Rättvik
Jacob Markström, Hotell Borgafjäll, Borgafjäll
Runar Thor Larsen, Bryggargatan Restaurang och bar, Piteå
Simon Laiti, Hemma Gastronomi, Luleå
 
Morsomt
- Det er morsomt å se at den svenske gastronomien finnes i hele landet. Semifinalefeltet er en spennende blanding av kokker med lang fartstid fra konkurranser og nye ansikter, sier juryformann Fredrik Eriksson.
 
To fra hver semifinale går videre til finalen. Øvrige finalister velges ut av juryen. Totalt skal seks kokker kjempe om tittelen i Stockholm i begynnelsen av 2008.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her