244 000 deles ut
I år deles det ut 244 000 kroner i stipend fra Hans R. Larsens legat til unge kokker og servitører.
Redaksjonen
31 Oktober 2008 - 17:06
Stipendene skal bidra til faglig utvikling og fornying i serveringsnæringen.
Stiftet i 1967
Legatet blestiftet i 1967, og har som formål å støtte videreutdanning av hotellfagelever som har vist særlig evner i matlagning.
Legatet gir i dag stipend til mat- og drikkefaglig videreutvikling/praksisplasser for unge kokker og servitører.
Og i år er det altså 244 000 kroner som deles ut.
Disse får
Kathrine Venstøp tildeles 10 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved restauranten Le temps de Cerises i Fayence.
Malin Hammerø tildeles 20 000 koner til dekning av videreutviklingsprogram.
Mai Linn Dale tildeles 20 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved en restaurant i Tokyo.
Pernille Aga tildeles 50 000 kroner til commisopphold ved lærebedrift(er) i Australia.
Annemari Erlbeck tildeles 15 000 kroner til dekning av kurskostnader ved Ecole Gastronomique Bellouet Conseil i Paris.
Adrian Løvold tildeles 30 000 kroner som kompensasjon for manglende lønn under trening og forberedelse til konkurransen Bocuse d'Or.
Eivind Austad tildeles 75 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved restaurant Mutsukari i Tokyo.
I tillegg opprettholder mann tradisjonen med at vinnerne av Norges Cup får tildelt stipend på seks tusen kroner per person. Totalt er dette 24 000 kroner.
Forsiden akkurat nå