Absolut fortsetter å vokse

V&S Absolut Spirits eksporterte i fjor mer Absolut enn noensinne til de 126 markedene hvor produktet er tilgjengelig. Totalt økte produksjonen med 7,7 prosent, til 72,9 millioner liter vodka. Absolut fortsetter å vokse, og befester posisjonen som verdens
Redaksjonen
12 Mars 2004 - 01:00

I Norge var salgsøkningen av Absolut i 2003 på 5 prosent. I andre deler av Vest-Europa, i markeder som Tyskland, Hellas, Frankrike og Storbritannia, har veksten vært enda større. Til sammen har leveransen til disse markedene økt med ni prosent i løpet av 2003. Leveransen til Hellas alene økte med hele 17 prosent, til totalt 2,2 millioner liter. Det gjør Hellas til det tredje største Absolut-markedet i verden.

- Absolut har hatt en enorm utvikling i Hellas helt siden vi lanserte våre produkter der i 1989. Sammen med USA og Canada hører Hellas med blant våre tre største markeder, sier Bengt Baron, administrerende direktør for V&S Absolut Spirits.

Leveransen til markeder i Øst- og Sentral-Europa, som Russland, Polen og Tsjekkia har også hatt en økning, og viser tegn til ytterligere vekst på sikt. Asia og Stillehavs-området er spennende vekstområder for Absolut. I løpet av 2003 var økningen i leveransen i disse regionene på 37 prosent. Kina, som er et nytt marked for Absolut, er nå det nest største markedet for Absolut i Asia.

I USA, det største markedet for Absolut, økte salget til forhandler de siste syv månedene av året med 4,3 prosent. Gjennom hele året ble økningen på 0,3 prosent i et vodkamarked med hard konkurranse.

- Framgangen i fjorårets siste syv måneder skyldes det nå veletablert samarbeidet med vår amerikanske partner, Future Brands, en fokusert markedsføring og et godt salg av vårt nye produkt, Absolut Vanilia. Vår amerikanske partner vil i 2004 utnytte den sterke posisjonen Absolut har fått til å selge hele 45 millioner liter, avslutter Bengt Baron i en pressemelding fra selskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her