Advarsel for overskjenking

James Clark Pub & Restaurant i Sandefjord har fått en ny skjenkeadvarsel etter servering til berusede personer.

Dersom det skjer et nytt brudd på alkoholloven, vurderer kommunen å inndra skjenkebevillingen.
 
Den første advarselen for overskjenking kom i november i fjor. I slutten av juni avdekket skjenkekontrollen igjen skjenking til åpenbart berusede personer ved uteserveringen.
 
- Det vil være svært viktig for ansvarshavende ved skjenkestedet å påse at beruselsesnivået ikke gir grunnlag for flere negative rapporter, skriver Ingun Rosten Larsen ved helse- og sosialetaten i kommunen i et brev til innehaveren.
 
Småkranglet
Skjenkekontrollørene observerte to personer som virket beruset i slutten av juni.
 
En kar snøvlet, slet med å sitte oppreist og hadde problemer med å tenne en sigarett. Han kranglet med en eldre kar som også var åpenbart beruset.
 
Da kontrollørene fortalte dette til betjeningen ble de to straks fratatt alkoholen.
 
Bekrefter
Restauranteier Raymond Gabrielsen bekrefter at den minst berusede mannen fikk kjøpe to ganger tre øl inne i baren. Han sier servitøren tidligere har fått kritikk etter at hun nektet en syk gjest alkohol, fordi hun trodde han var full. Hun ønsket ikke å gjøre samme feilen igjen.
 
I følge Gabrielsen innrømmer servitøren i ettertid at hun burde vurdert situasjonen mer kritisk, skriver Sandefjords Blad.
 
Sliter med gjester
- Vi sliter litt med "brune gjester" litt tidlig på ettermiddagen etter at en sportsbar oppe i byen stengte, skriver Gabrielsen i sitt svar til kommunen. Han tror imidlertid problemet avtar, ettersom prisene er høyere på James Clark.
Gabrielsen beklager episoden, og han lover at utestedet skal skjerpe rutinene enda mer.
 
- Dersom alkohollovens bestemmelser blir overtrådt igjen, vil kommunen vurdere inndragelse av skjenkebevillingen, sier Ingun Rosten Larsen som svar på Gabrielsens forklaring.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen