Alkoholreklame på innenriksfly

Norske vin- og brennevinimportører får en ny reklamekanal fra og med juni.

Da kan de lovlig reklamere overfor passasjerer på SAS sine innenlandsflyginger i Norge, skriver Dagens Næringsliv.
 
I stolryggen
Sosial- og helsedirektoratet har gitt SAS Braathens lov til å ha magasinet Scanorama i stolryggen på SAS-fly i innenrikstrafikk. Magasinet er på engelsk og har annonser for vin- og brennevinsmerker. Flere av disse er fra norske aktører.
 
Ble fjernet
Tidligere har SAS-ansatte måttet fjerne magasinet fra stolryggene hvis flyet kom fra utlandet og skulle videre på en norsk rute. Dette slipper de fra juni av.
 
Unntak
Direktoratet begrunner tillatelsen med at reklamen ikke skal være rettet mot nordmenn og viser til forskriftene: «Unntak fra reklameforbudet er annonsører i et utenlandsk trykket tidsskrift som innføres til Norge, med mindre hovedformålet med skriftet er å reklamere for alkoholholdige drikker i Norge.»
 
På engelsk
Scanorama trykkes i Sverige på engelsk og har både norske, svenske, danske og internasjonale eiere.
 
Derfor mener direktoratet at «norske» alkoholannonser faller utenfor reklameforbudet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen