Alle får skjenke-ja

Alle får skjenke-ja

Ingen skal risikere å tørke ut på den nye restaurantbrygga i Drammen.
30 April 2012 - 18:41

Minst fem vannhull står klar nåe det nye restaurantkomplekset på brygga i Drammen åpner til sommeren.

Rådmannen anbefaler at det gis bevilling for alle søkerne som til sammen får plass til hele 1252 restaurantgjester, skriver dt.no.

Det er hektisk byggeaktivitet på brygga i Drammen, hvor fasaden mot Vesterelva ikke blir til å kjenne igjen når sommeren kommer. Her blir det servering bokstavelig talt i høyden. Og det fra flere restauranter som langt overgår dagens sentrumsetablissementer i størrelse.

Størst av de største (i kvadrat og sitteplasser sammenlagt) blir Paa Brygga, som utelivskongene Freddy Thorbjørnsen (58) og Petter Eriksen (52) står bak. Her får gjestene boltre seg på hele 444 kvadratmeter over to etasjer. Kapasiteten vil bli på totalt 270 gjesteplasser, hvorav 120 på uteserveringen.

Vegg i vegg blir det plass til 260 gjester (ti utendørs) når firmaet Mansion Group, med Morten Sundbye (29) som bevillingshaver, åpner restauranten La Mancha Tapas. Arealet tilsvarer et par eneboliger: 285 kvadratmeter.

OMG Norway A/S satser også stort i det nye restaurantkomplekset med til sammen 300 gjesteplasser fordelt på 321 kvadratmeter. Kai Roger Larsen (30) er overfor formannskapet oppgitt som styrer av bevillingen for etablissementet som får navn som eierselskapet: OMG Norway.

I likhet med Thorbjørnsen og Eriksen er Ole Duenes (46) en erfaren operatør i byens restaurantmiljø. Duenes skal styre skjenkebevillingen i Restaurant 13, med totalt 250 gjesteplasser over 454 kvadratmeter.

Den femte bevillingssøkeren i dagens formannskapsmøte er DCS A/S som står bak bevertningsstedet D-Coffee and Stuff. Her vil 122 personer kunne trakteres over et areal på 304 kvadratmeter. Jeanette Duenes og Tore William Arvesen er henholdsvis bevillingshaver og stedfortredende bevillingshaver.

Mellom alle søknadene fra restaurantkomplekset på brygga vil politikerne etter alt å dømme også si ja til skjenking av øl og vin hos nyetablereren Torp Pizza (tidligere Tommeliten) langs Sarpsborgveien. Charli og Amil Adam står bak den nye pizzarestauranten på Torp.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her