Amundsen AS pluss V&S er sant

En sterk aktør etableres på det norske vin- og brennevinsmarkedet når det svenske selskapet Vin & Sprit AB går i felleskap med den norske importøren Amundsen AS. Firmaet beholder navnet Amundsen AS.

Amundsen representerer allerede i dag en del av sortiment til V&S i Norge, som importør for alle produktene fra den danske grenen av V&S, slik som Aalborg Akvavit, Gammel og Dansk Bitter Dram. Gjennom sammenslåingen kommer alle de produkter som V&S-konsernet selger på det norske markedet til å markedsføres og distribueres gjennom Amundsen. Det gjelder både V&S sine vinagenturer for Norge,og brennevinsprodukter som ABSOLUT, Aalborg Akvavit, Reimersholms og Lord Calvert, heter det i en pressemelding fra selskapet.
 
Både Amundsens nåværende administrerende direktør Cathrine Amundsen Dahl og styreformann Ivar Amundsen kommer til å fortsette i sine stillinger i det nye selskapet.
 
- Vi er svært glade for å kunne samle distribusjonen av våre produkter på det norske markedet i ett foretak som er veletablert og fremgangsrikt i Norge, sier Peter Lagerblad, VD (adm.dir.) og konsernsjef for V&S. Vi får nå et godt utgangspunkt for videre ekspansjon i Norge. Med dette har den siste brikken i puslespillet falt på plass, og vi har nå en sterk organisasjon i alle de nordiske landene.
 
- Fra Amundsen AS'' side er vi svært fornøyde med å ha etablert et partnerskap med en profesjonell og langsiktig bransjeaktør med sterk fokus på det nordiske markedet, sier Ivar Amundsen, styreformann i Amundsen AS og fortsetter.
 
- Vi har gjennom lang tid hatt et nært og fruktbart samarbeid med den danske grenen av V&S, De Danske Spritfabrikker, og er glade for nå å få et forpliktende partnerskap med hele V&S konsernet. Både for våre eksisterende og nye produkter, og for vårt team vil denne sammenslåingen gi et solid grunnlag for fremtidig vekst og forsterkning av posisjon og gjennomslagskraft i markedet. Dette vil også by på nye og spennende oppgaver som vi ser frem til å ta fatt på sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen