Antinori starter opp i Chile

Piero Antinori, én av Toscanas ledenede vinprodusenter, følger andre prominente produsenters eksempel, og starter opp vinproduksjon i Chile.

Vinen, som ennå ikke er navngitt, er resultatet av et samarbeid med den chilenske vinprodusenten Eduardo Matte, eier av vingården Viña Haras de Pirque. Vinen lages hovedsaklig av Cabernet Sauvignon, med innslag av Carmenère.
 
- Piero kom til Chile i februar i år, og etter å ha besøkt Haras og prøvesmakt våre viner, sa Antinori følgende: "Dersom du ønsker å lage en Almaviva i samarbeid med meg - la oss snakke sammen", forteller Matte. Almaviva regnes som en av Chiles mest kjente joint-venture når det gjelder vin, og er et samarbeid mellom Concha y Toro og Baron Philippe de Rothschild.
 
Av 2001-årgangen, som er den første, ble det produsert kun 500 kasser. Planen er å i løpet av de neste fem år øke det årlige volumet til 10.000 kasser.
 
Ansvaret for den nye vinen har Álvaro Espinoza, en av Chiles mest talentfulle vinmakere, i samarbeid med Antinoris sjefsønolog; Renzo Cotarella. Vinen ventes lansert tidlig neste år.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen