Apéritifs Polliste på Palm og andre PDA-er

Nå kan du laste ned en hel database med ca 1600 røde og hvite viner smakt av Apéritifs profesjonelle smakere. Birdsteps databaseteknologi gjør at du får råd om matfølge, lagring, serveringstemperatur, pris og selvfølgelig vår vurdering av vinen. Alt søkba
Redaksjonen
07 November 2000 - 12:41

Mange lesere har etterlyst å kunne lese Apéritifs Polliste på sin håndholdte. Nå er det mulig ved hjelp av teknologien Birdstep har utviklet for søk i databaser. Kun denne teknologien gjør det mulig å hente inn hele 1600 røde og hvite viner i din håndholdte og samtidig gjøre alle dataene som ligger i Pollisten søkbar. Databasemotoren er verdenspatentert.

Den er selvfølgelig også meget velegnet til en hel del andre oppgaver der det tas i bruk håndholdte maskiner som innenfor helsevesenet, engineering og selvfølgelig i salgsarbeidet og i kommende mobiltelefoner. Men Birdstep har altså valgt Apéritifs Polliste for å demonstrere hva de har utviklet. Det finnes også en engelsk versjon der de norske tekstene er fjernet og kroner er erstattet med dollar. Den er allerede demonstrert i Japan, men er ikke nedlastbar.

På den norske versjonen, som du kan laste ned, kan du søke etter vin innenfor land og områder, etter hvilken prisklasse du ønsker, hva slags mat den skal passe til og hvor mange stjerner Apéritifs smakere har gitt. Du kan lagre opplysninger om vin som du finner i databasen og bruke den som huskeliste eksempelvis når du skal handle på polet.

Foreløpig konsentrerer vi oss om vin - mest av hensyn til at det finnes håndholdte maskiner som ikke har all verdens lagringsplass. Men vi legger ikke skjul på at det arbeides med en større database der eksempelvis cognac og champagne samt andre godsaker er med.

Apéritif 1.0 vil bli oppdatert hver fjortende dag og kan lastes ned her (følg linkene):
 
Gjeldende versjonsdato: 7. november 2000.
 
Pollisten for Palm (selvutpakkende fil)
(evnt. de to utpakkede filene som ligger i exe-fila ovenfor (1 og 2):
 
Hjelpefiler for Palm (i Adobe Acrobat-format)
Hjelpefiler for Windows CE (PPC) (i Adobe Acrobat-format)
 
Alt kan også lastes ned fra:

Demonstrasjon av applikasjonen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her