Åpner dørene igjen

Torsdag åpner dørene ved Hotell Helgeland igjen. Hotellet har stått tomt siden august, men nå satser en kvinne på to måneders sommerdrift for å ta unna noe av sengekrisen i Sandnessjøen.
Redaksjonen
12 Juli 2007 - 00:50

For der er nemlig kapasiteten på overnatting sprengt. Det er her Sonja Folgerø kommer inn som en reddende engel.
 
- Det blir ingen sommerjobb, men jeg tar det som et prosjekt. Jeg vil lære litt om hotelldrift. Jeg har syslet med tanken om å gjøre dette på heltid, sier Folgerø til Helgeland Arbeiderblad.
 
Livets rett
Folgerø mener hotellet har livets rett på grunn av det store behovet for overnatting, spesielt under sommertrøkket og ved store arrangementer i Sandnessjøen.
 
Ikke fullt belegg
- Jeg regner ikke med fullt belegg de første ukene, og jeg vet heller ikke hva overnattingen skal koste. Men det blir sikkert nok å gjøre. Det er spennende, men samtidig skummelt fordi det er helt nytt for meg. Jeg regner med at familien hjelper til, sier Folgerø.
 
Hun gjør ingen store forandringer ved hotellet, og regner med at folk kjenner seg igjen.
 
Potensiale
- Jeg har vasket og tørket støv på 26 rom, og heldigvis fått god hjelp. Jeg ser potensiale i hotellet, ettersom Sandnessjøen er i vekst. Hotellet trenger litt modernisering, blant annet nye gardiner. Og så vil jeg skape det lille ekstra, sier Folgerø.
 
Kan bli tøft
Direktør Vidar Bratten ved Rica Hotel Sandnessjøen frykter ikke konkurransen fra Hotell Helgeland. Han mener tvert imot at driften kan bli tøff.
 
- Hotell Helgeland kan sikkert få noe overnatting en periode, men jeg tror de vil finne ut at det er lite penger å tjene. Samtidig mener jeg at vi ikke skal sende gjester til andre byer, så dette er bra. Så langt i sommer har vi ikke hatt store problemer, sier Bratten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her