Åpner dørene igjen

Torsdag åpner dørene ved Hotell Helgeland igjen. Hotellet har stått tomt siden august, men nå satser en kvinne på to måneders sommerdrift for å ta unna noe av sengekrisen i Sandnessjøen.

For der er nemlig kapasiteten på overnatting sprengt. Det er her Sonja Folgerø kommer inn som en reddende engel.
 
- Det blir ingen sommerjobb, men jeg tar det som et prosjekt. Jeg vil lære litt om hotelldrift. Jeg har syslet med tanken om å gjøre dette på heltid, sier Folgerø til Helgeland Arbeiderblad.
 
Livets rett
Folgerø mener hotellet har livets rett på grunn av det store behovet for overnatting, spesielt under sommertrøkket og ved store arrangementer i Sandnessjøen.
 
Ikke fullt belegg
- Jeg regner ikke med fullt belegg de første ukene, og jeg vet heller ikke hva overnattingen skal koste. Men det blir sikkert nok å gjøre. Det er spennende, men samtidig skummelt fordi det er helt nytt for meg. Jeg regner med at familien hjelper til, sier Folgerø.
 
Hun gjør ingen store forandringer ved hotellet, og regner med at folk kjenner seg igjen.
 
Potensiale
- Jeg har vasket og tørket støv på 26 rom, og heldigvis fått god hjelp. Jeg ser potensiale i hotellet, ettersom Sandnessjøen er i vekst. Hotellet trenger litt modernisering, blant annet nye gardiner. Og så vil jeg skape det lille ekstra, sier Folgerø.
 
Kan bli tøft
Direktør Vidar Bratten ved Rica Hotel Sandnessjøen frykter ikke konkurransen fra Hotell Helgeland. Han mener tvert imot at driften kan bli tøff.
 
- Hotell Helgeland kan sikkert få noe overnatting en periode, men jeg tror de vil finne ut at det er lite penger å tjene. Samtidig mener jeg at vi ikke skal sende gjester til andre byer, så dette er bra. Så langt i sommer har vi ikke hatt store problemer, sier Bratten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen