Åpner italiensk utfordrer til Solsiden

Åpner italiensk utfordrer til Solsiden

Dag Tjersland og Baltazar får en avlegger neste sommer og blir nærmeste nabo til Solsiden.

– Det blir italiensk sjømat, rustikt og autentisk, forklarer Dag Tjersland som har ventet siden 2010 på å kunne overta «Skuret» på utstikkeren ved Akershusstranda. Området får dermed 250 nye plasser, inkludert uteserveringen.

Tjersland beregner åpningstid til første halvdel av mai neste år. I motsetning til Solsiden satser Tjersland på helårsdrift – bortsett fra januar og februar.

Håper på mer aktivitet

– Jeg har tro på at denne delen av brygga trenger mer aktivitet, noe som alle vil nyte godt av, sier Tjersland som er i dialog med Lars Amundsen på Solsiden for å se på andre tiltak som kan gjøre Akershusstranda mer attraktiv. Han nevner blant annet trebåtfestival.

I høst åpner dessuten Fursetgruppen restaurant på Festningen som riktignok ikke vil ha atkomst fra Akershusstranda, men som likevel tilhører dette «nye» restaurantområdet i hovedstaden.

LES MER: Ny restaurant på Festningen

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen