Åpner ny mathall på Bryne

Åpner ny mathall på Bryne

Nå er det jærbuens tur til å fråtse i ferskvarer og delikatesser.
08 Mai 2013 - 20:09

Når Rogaland får sin første mathall, skjer det ikke i gastronomi-setet Stavanger, men ute på jærbygda. På Bryne står Anette Lerbrekk (22) i spissen for satsingen, som skal åpne under potetfestivalen i månedsskiftet august/september, skriver Jærbladet.

Med på laget har Lerbakk fått Liv Ragnhild Lassen (49) og Hege Petersen (23).

Hege Petersen er utdanna kokk og gikk sammen med Anette Lerbrekk på kokkeutdanningen ved Time vidaregående skole. Hun har tidligere hatt sin læretid ved Jæren Hotell. Liv Ragnhild Lassen har jobbet som butikksjef i en årrekke, og har dessuten bakgrunn fra foto, mat og vin.

I tillegg skal Lerbekk ansette enda en person, sier hun til avisa. Hun har knyttet til seg en lang rekke lokale leverandører. Kåre Wiig blir hovedleverandør av grønt, mens Malmin Orre skal levere foredlede kjøttprodukter. Lerøy skal ha hovedansvaret for fisk og skalldyr.

– Jeg ønsker å få med flere, og vet at det finnes mange gode leverandører der ute, sier Lerbrekk.

I de 400 kvadratmeter store lokalene på Torjå på Bryne, blir det også mulig å kjøpe kaffe, spesiell hermetikk, ost, oljer og ulike krydder. Det blir også en restaurant.

Finansieringen kommer delvis fra Jæren Produktutvikling. Mathallen regner med å investere to millioner kroner før oppstart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her