Åpner ny mathall på Bryne

Åpner ny mathall på Bryne

Nå er det jærbuens tur til å fråtse i ferskvarer og delikatesser.

Når Rogaland får sin første mathall, skjer det ikke i gastronomi-setet Stavanger, men ute på jærbygda. På Bryne står Anette Lerbrekk (22) i spissen for satsingen, som skal åpne under potetfestivalen i månedsskiftet august/september, skriver Jærbladet.

Med på laget har Lerbakk fått Liv Ragnhild Lassen (49) og Hege Petersen (23).

Hege Petersen er utdanna kokk og gikk sammen med Anette Lerbrekk på kokkeutdanningen ved Time vidaregående skole. Hun har tidligere hatt sin læretid ved Jæren Hotell. Liv Ragnhild Lassen har jobbet som butikksjef i en årrekke, og har dessuten bakgrunn fra foto, mat og vin.

I tillegg skal Lerbekk ansette enda en person, sier hun til avisa. Hun har knyttet til seg en lang rekke lokale leverandører. Kåre Wiig blir hovedleverandør av grønt, mens Malmin Orre skal levere foredlede kjøttprodukter. Lerøy skal ha hovedansvaret for fisk og skalldyr.

– Jeg ønsker å få med flere, og vet at det finnes mange gode leverandører der ute, sier Lerbrekk.

I de 400 kvadratmeter store lokalene på Torjå på Bryne, blir det også mulig å kjøpe kaffe, spesiell hermetikk, ost, oljer og ulike krydder. Det blir også en restaurant.

Finansieringen kommer delvis fra Jæren Produktutvikling. Mathallen regner med å investere to millioner kroner før oppstart.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen