Åpner sted for matopplevelser

Åpner sted for matopplevelser

– Det eneste jeg ikke får tak i lokalt, er vel vin, sier Synnøve Galaasen Olsen.

Sist lørdag var det offisiell åpning av Akre Matopplevelser i den lille grenda Galåsen i søre Trysil. Spisestedet baserer seg utelukkende på lokal mat og skogfinske tradisjoner.

– Det eneste jeg ikke får tak i lokalt, er vel vin, sier Synnøve Galaasen Olsen til Østlendingen.

Den tradisjonsrike Akre Gård er pusset opp og gjenskapt nesten nøyaktig slik den framsto på 1800-tallet.

– Poenget er at det skal se autentisk ut, sier Galaasen Olsen. Hun fikk ideen til et spisested da hun studerte ved hotellhøyskolen i Stavanger for rundt ti år siden, og spisestedet er realisert med hjelp fra økonomisk støtte fra Innovasjon Norge og kommunen.

I tillegg har The flying Culinary Circus hjulpet til med å sette sammen menyen.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen