Arendal til topps

Trekløveret Cum Grand Salis fra Arendal kan nå titulere seg Norges beste amatørkokker etter seier i NM som foregikk i Oslo søndag 22. september. Smaken i både forrett, hovedrett og dessert overbeviste juryen til å sende arendølene til topps i denne tøffe konkurransen.

Arendals-laget Cum Grand Salis bestående av Sidsel Pettersen, Jan Petter Lehne og Harald Rosenvinge vant hårfint foran fem andre lag fra det ganske land i det første norgesmesterskap for hobbykokker som fant sted under Vika Matgledefestival som del av Oslo Høstfestival søndag 22. september. 

Menyen som gjorde at sørlendingene, som for øvrig arbeider med reklame og i skoleverket til daglig, overbeviste juryen var som følger:

Forrett: Sjøkreps Columbus, løvtynne rå sjøkreps servert med reduksjon av blodappelsin, urtefylte lakserulader og beurre blanc.
Hovedrett: Lam Marco Polo, orientalskmarinert og sortglasert lammesadel, grønnsaks-mille feuille med sneglesmør, gulrot- og løkkompott samt rosastekte lammenyrer.
Dessert: Skogsbær Heyerdahl, bær-millefeuille med Nougatineblad smaksatt med kanel og stjerneanis, norske skogsbær, verveine- og cognacsaus.

De tre er gode venner som liker å lage mat sammen, og seieren fremkalte høylydte gledeshyl og  ekte seierstårer, også fra fremmøtte supportere. Vinnerlaget hadde full kontroll de noe uvanlige arbeidsforholdene til tross. For det er ikke mange amatørkokker som til vanlig lager en treretter meny for åtte personer i løpet av fem timer, og det utendørs ved kjølig høsttemperatur. En utfordring som samtlige lag behersket til fulle.

Juryen hadde kjendiskokken Harald Osa som og finansminister og amatørkokk Per Kristian Foss i spissen, samt Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif, Randi Kvissel Haugen, adm. dir. i Matmerk og Astrid Dieserud, matansvarlig i Lucullus.
 
Vinnermenyen:

Forrett: Sjøkreps Columbus

Hovedrett: Lam Marco Polo
 

Foto: Aase E. Jacobsen
Matfoto: Jan O. Strøm

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen