Årets beste matopplevelse

PM & Vänner i Växjö ble årets beste svenske restaurant når det kommer til matopplevelsen.

Det er den anerkjente restaurantguiden White Guide som fremhever Växjö-restauranten "for sin passionerte jakt på store og små lokale smaker, tolket i en underholdende gastronomi på høyeste nivå, og for å ha satt søkelyset på rikdommen av kulinariske skatter som gjemmer seg i gamle svenske fattigbygder".

PM & Vänner serveres i følge White Guide den mest interessante maten i Sverige akkurat nå. En av vennene bak stedet er Andreas Larsson, regjerende sommelierverdensmester.

13 i verdensklasse
Årets beste restaurant hva totalopplevelse angår er imidlertid Operakällaren i Stockholm.  Prisen går til dette berømte stedet "for å ha dreid skruen for en rekke små retter en ekstra omdreining, som gjør den fantastiske restauranten uslåelig på grunn av sin måte å jobbe med så vel mat som vin, og et kjøkken som presterer i verdensklassen i verdens vakreste spisesal".

I alt 544 restauranter har kvalifisert seg for å være med i White Guide 2010. Av disse har 228 fått poeng (20 flere enn året før). 33 restauranter rangeres på "Mästarklasslistan" - to flere enn i fjor. Fem har falt ut og sju er kommet til.

Kunnskap og pasjon
Av de 33 toppstedene utgjør i alt 13 det som kalles "Internationell Mästarklass".

- Til tross for lavkonjunktur har det funnet sted en fantastisk utvikling i restaurant-Sverige i løpet av det siste året, sier Mikael Mölstad, sjefsredaktør for White Guide. - Det viser at god mat og bra service ikke bare handler om penger, men i større grad om kunnskap og pasjon. Og det finnes det stadig mer av.

Her kan du se alle resultatene: Her kan du alle resultatene www.whiteguide.se

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen