Årets beste matopplevelse

PM & Vänner i Växjö ble årets beste svenske restaurant når det kommer til matopplevelsen.

Det er den anerkjente restaurantguiden White Guide som fremhever Växjö-restauranten "for sin passionerte jakt på store og små lokale smaker, tolket i en underholdende gastronomi på høyeste nivå, og for å ha satt søkelyset på rikdommen av kulinariske skatter som gjemmer seg i gamle svenske fattigbygder".

PM & Vänner serveres i følge White Guide den mest interessante maten i Sverige akkurat nå. En av vennene bak stedet er Andreas Larsson, regjerende sommelierverdensmester.

13 i verdensklasse
Årets beste restaurant hva totalopplevelse angår er imidlertid Operakällaren i Stockholm.  Prisen går til dette berømte stedet "for å ha dreid skruen for en rekke små retter en ekstra omdreining, som gjør den fantastiske restauranten uslåelig på grunn av sin måte å jobbe med så vel mat som vin, og et kjøkken som presterer i verdensklassen i verdens vakreste spisesal".

I alt 544 restauranter har kvalifisert seg for å være med i White Guide 2010. Av disse har 228 fått poeng (20 flere enn året før). 33 restauranter rangeres på "Mästarklasslistan" - to flere enn i fjor. Fem har falt ut og sju er kommet til.

Kunnskap og pasjon
Av de 33 toppstedene utgjør i alt 13 det som kalles "Internationell Mästarklass".

- Til tross for lavkonjunktur har det funnet sted en fantastisk utvikling i restaurant-Sverige i løpet av det siste året, sier Mikael Mölstad, sjefsredaktør for White Guide. - Det viser at god mat og bra service ikke bare handler om penger, men i større grad om kunnskap og pasjon. Og det finnes det stadig mer av.

Her kan du se alle resultatene: Her kan du alle resultatene www.whiteguide.se

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen