Årets beste vinkart og barkart

Nå kan ditt serveringssted være med å kjempe om tittelen årets beste vinkart eller beste barkart. Og det er ikke slik at det er kartet med de dyreste vinene eller det med de mest originale drinkene som vinner. En meget kvalifisert jury skal ta hensyn til
Redaksjonen
27 Juni 2002 - 01:00

Det er Vin- og Brennevinsimportørenes Forening, Apéritif og den Norske Vinkelner Forening som står bak konkurransen som er ny av året og som skal bli en årlig foreteelse. Prisutdelingen vil skje på Norwegian Wine Expo 2002 i Oslo Konserthus den 7. oktober. Vinnerne vil få en plakett som tydelig forteller gjestene at de besøker et serveringssted som leverer topp kvalitet også i forhold til pris. Vinnerne vil selvfølgelig bli behørig omtalt, og vi regner også med at andre medier vil interessere seg for prisen ved å omtale de seirende serveringsstedene og konkurransen.

I vinkartkonkurransen gis det i tillegg til en hovedpris også en pris der det blir lagt ekstra vekt på pris i forhold til kvalitet for det som tilbys i kartet samt en vinner for det beste regionale utvalget (distrikt eller land). I barkartklassen vil det i tillegg til en hovedvinner bli gitt pris for beste kart når det gjelder kategoriene long drinks/cocktails og fatlagret brennevin (cognac, armagnac, rom eller whisky). Slik er det store muligheter også for de som ikke nødvendigvis har det bredeste utvalget å hevde seg i teten.

Påmeldingsfrist er satt til 1. september 2002.

Juryene
Vinkartkonkurransen: Christopher Moestue, Remi Madsen, Rune Pal, Aase E. Jacobsen
Barkartkonkurransen: Jesper Lind, Adelino Figueiro, Kenneth Nilsen, Inge Hilland, Roar Hildonen

Kriterier
Det er satt opp en rekke kriterier kartene blir bedømt ut fra. Disse er som følger:

Vinkart:

  • Bredde, både i forhold til de land som er representert samt bredde innenfor de enkelte landene

  • Dybde; hvor mange regioner innenfor de ulike prisnivåene, evt. dybde innen hver region

  • Kvalitet på utvalget, at vinene er typeriktige og gode for sine respektive distrikter

  • Et vinkart som stemmer overens med restaurantens konsept, vinene må sees i forhold til menyen

  • Pris i forhold til kvalitet

  • Ortografi, at vinenes navn må være riktig stavet, riktig bruk av årgang etc.

  • Annet som kommentarer i vinkartet, anbefalinger eller lignende kan gi ekstra skår

Barkart:

  • Tilstedeværelse av klassikere

  • Bredde; noe for enhver smak

  • Policy når det gjelder råvarer

  • Ortografi, at drinkenes og øvrige produkters navn er riktig stavet

  • Pris

  • Annet, som stedets strategi eller konsept, at kartet stemmer overens med stedets formål

I situasjoner med habilitetsproblemer vil de angjeldende jurymedlemmene avstå fra å bedømme.

Påmeldinger bes fortrinnsvis sendt pr. e-post, alternativt fax eller post, til:

Norwegian Wine Expo
c/o Gambit AS
v/ Elisabeth Langballe
Pb 1341 Vika
0113 Oslo
Tlf.: 22 04 82 13
Faks: 22 04 82 01

Spørsmål om kriterier eller andre henvendelser i begge klasser sendes til adressen over og vil bli videresendt til de respektive juryformenn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her