Årets grønne kokk 2009

Etter tre timers intens konkurranse kunne Tor Øyvind Rustaden og Geir Magnus Svae juble for seieren i Årets grønne kokk.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 00:30

Det ble en tett kamp i Årets grønne kokk som gikk av stabelen under Smak09 onsdag 4. februar.
 
To glade vinnere kunne altså ta i mot hyldesten fra sine konkurrenter og et stemningsfult publikum. Tor Øyvind Rustaden fra Condelica AS og Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotell på Vikersund, var tydlig beveget i det de mottok premien på blant annet kr 15 000,- og hver sin pokal. 
 
Grønt skal det være
Fem tomannslag hadde tre timer på seg til å lage en femretters buffet for 12 personer på kun frukt og grønnsaker. Rettene kunne ikke inneholde fugl, fisk eller kjøtt, eller kraft av disse.
 
Juryen med Håvard Ravn Larsen fra Bama og Ingrid Espelid Hovig i spissen, hadde en vanskelig oppgave med å plukke ut vinnerene blant de dyktige kokkenes kreative kreasjoner.
 
De fem lagene bestod av:
• Kent Henriksen og Stig Hetland, New Orleans Restaurant & Cajun Cafe, Oslo
• Victor W. Nortvedt og Sverre Angus Hugøy, Kalfaret Brygghus, Bergen
• Tor Øyvind Rustaden, Condelica AS, Drammen og Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell, Vikersund
• Kent Medhus, Augusta Arnesen og Harald Berger, Kulinarisk Akademi, Oslo
• Are Lied Nordtvedt og Thomas Tokerød Pettersen, De Fem Stuer, Holmenkollen Park hotel, Oslo
 
Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her