Årets kokk - Kjartan Skjelde

Kjartan Skjelde driver en av Stavangers mest anerkjente restauranter. Dessuten har han masse erfaring fra utlandet.
Redaksjonen
20 Mars 2007 - 17:50

Kjartan kan nemlig regnes som en kulinarisk globetrotter. Han har vært kokk under Volvo Ocean Race og har hatt opphold i Danmark og USA.

Nå driver han Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Tok gull
Kjartan er medlem av det Norske Kokkelandslaget som tok gull i verdensmesterskapet i Luxembourg i 2006. Ellers er han er et relativt ubeskrevet blad i konkurransesammenheng.

Prøvekaniner
Han har sagt at spisegjestene på Tango er kulinariske prøvekaniner. Derfor er det grunn til å tro at de har fått servert både gris og ishavsrøye de siste ukene.

Kandidat 4: Kjartan Skjelde.
Kommer fra: Stavanger i Rogaland.
Født: 20/4-1976.
Suksessoppskrift: Finpusse for å få frem den myke konsistensen og den beste smaken.

Erfaring:
2004 -             Tango Bar og Kjøkken, Stavanger. Kokk.
2002-2004       Palace Grill, Oslo. Kokk.
2001-2002       Volvo Ocean Race - Around the World. Kokk.
1999-2000       Jans Mat og Vinhus, Stavanger. Souschef.
1997-1999       Restaurant Christies, Tønder, Danmark. Kokk.
1995-1997       Flamingo Hilton, Las Vegas, USA. Kokk.
1993-1995       BP Norge, Stavanger. Lærling.

Utdannelse:
2000-2001       Vinstudier, Portugal, Spania.
1992-1993       Grunnkurs kokk, Hinna VGS, Stavanger.

Konkurranser:
2005-2008       Medlem, Det korske kokkelandslaget.
2003               Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2001               La Rochelle Open, 1. plass.
1999               Nordsjø cup, 1. plass.  
1996               NM- kokkelærlinger, 7. plass.
1996               Nordsjø cup, 1. plass.  
1995               Rogaland Lærling cup, 1. plass.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her