Årets kokk - Kjartan Skjelde

Kjartan Skjelde driver en av Stavangers mest anerkjente restauranter. Dessuten har han masse erfaring fra utlandet.
Redaksjonen
20 Mars 2007 - 18:50

Kjartan kan nemlig regnes som en kulinarisk globetrotter. Han har vært kokk under Volvo Ocean Race og har hatt opphold i Danmark og USA.

Nå driver han Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Tok gull
Kjartan er medlem av det Norske Kokkelandslaget som tok gull i verdensmesterskapet i Luxembourg i 2006. Ellers er han er et relativt ubeskrevet blad i konkurransesammenheng.

Prøvekaniner
Han har sagt at spisegjestene på Tango er kulinariske prøvekaniner. Derfor er det grunn til å tro at de har fått servert både gris og ishavsrøye de siste ukene.

Kandidat 4: Kjartan Skjelde.
Kommer fra: Stavanger i Rogaland.
Født: 20/4-1976.
Suksessoppskrift: Finpusse for å få frem den myke konsistensen og den beste smaken.

Erfaring:
2004 -             Tango Bar og Kjøkken, Stavanger. Kokk.
2002-2004       Palace Grill, Oslo. Kokk.
2001-2002       Volvo Ocean Race - Around the World. Kokk.
1999-2000       Jans Mat og Vinhus, Stavanger. Souschef.
1997-1999       Restaurant Christies, Tønder, Danmark. Kokk.
1995-1997       Flamingo Hilton, Las Vegas, USA. Kokk.
1993-1995       BP Norge, Stavanger. Lærling.

Utdannelse:
2000-2001       Vinstudier, Portugal, Spania.
1992-1993       Grunnkurs kokk, Hinna VGS, Stavanger.

Konkurranser:
2005-2008       Medlem, Det korske kokkelandslaget.
2003               Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2001               La Rochelle Open, 1. plass.
1999               Nordsjø cup, 1. plass.  
1996               NM- kokkelærlinger, 7. plass.
1996               Nordsjø cup, 1. plass.  
1995               Rogaland Lærling cup, 1. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her