Årets restaurant i Norden er dansk

Årets restaurant i Norden er dansk

Henne Kirkeby Kro mottok «The Nordic Prize» som årets nordiske restaurant.
08 Februar 2012 - 16:31

Kjøkkensjefen Allan Poulsen på Henne Kirkeby Kro mottok søndag kveld  «The Nordic Prize» i forbindelse med en gallamiddag på Restaurant Grefsenkollen i Oslo.

Tidligere vinnere av denne prisen er danske Noma og svenske Mathias Dahlgren er tidligere kåret til årets restaurant i Norden. I år falt valget på Henne Kirkeby Kro, som ligger i Vest-Jylland, nord for Esbjerg.

Kjøkkensjef (30) Allan Poulsen og hans mannskap vant prisen i skarp konkurranse med blant andre norske Restaurant Oscarsgate og svenske Frantzén/Lindeberg.

Bent Stiansen, Nordens første Bocuse d’Or-vinner, sto for prisoverrekkelsen. I talen sin framhevet han blant annet den franske fokuseringen på råvarer med opprinnelsespreg som et sterkt insitament for framveksten av det nye nordiske kjøkken.

Allan Poulsen la etter etter pristildelingen vekt på at seierein var et resultat av  teamwork.

– Vi har alle på Henne Kirkeby Kro jobbet hardt for å nå dette målet. Denne prisen betyr mye for oss.

I tillegg til æren består «The Nordic Prize» av en skulptur av den danske kunstneren Lisbeth van Deurs.

Bortsett fra de nevnte restaurantene omfattet finalistene også restaurant Chez Dominique med to Michelinstjerner i Helsinki og den islandske Restaurant Dill i Reykjavik. Alle fem restauranter var representert ved gallamidddagen.

Restaurant Oscarsgate ble nominert av den norske juryen i konkurranse med Restaurant Renaa, Grefsenkollen, Maaemo og Palace Grill.

LES OGSÅ: Oscarsgate nest best i Norden

Bak prisutdelingen står Vinforum og tilsvarende gastronomisk fokuserte organisasjoner i de øvrige nordiske land. I hvert land har en kompetent jury på rundt 30 personer kunnet avgi stemmer opp mot nyttår etter prøvespisninger i løpet av året.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her