Årets restaurant i Norden er dansk

Årets restaurant i Norden er dansk

Henne Kirkeby Kro mottok «The Nordic Prize» som årets nordiske restaurant.
08 Februar 2012 - 17:31

Kjøkkensjefen Allan Poulsen på Henne Kirkeby Kro mottok søndag kveld  «The Nordic Prize» i forbindelse med en gallamiddag på Restaurant Grefsenkollen i Oslo.

Tidligere vinnere av denne prisen er danske Noma og svenske Mathias Dahlgren er tidligere kåret til årets restaurant i Norden. I år falt valget på Henne Kirkeby Kro, som ligger i Vest-Jylland, nord for Esbjerg.

Kjøkkensjef (30) Allan Poulsen og hans mannskap vant prisen i skarp konkurranse med blant andre norske Restaurant Oscarsgate og svenske Frantzén/Lindeberg.

Bent Stiansen, Nordens første Bocuse d’Or-vinner, sto for prisoverrekkelsen. I talen sin framhevet han blant annet den franske fokuseringen på råvarer med opprinnelsespreg som et sterkt insitament for framveksten av det nye nordiske kjøkken.

Allan Poulsen la etter etter pristildelingen vekt på at seierein var et resultat av  teamwork.

– Vi har alle på Henne Kirkeby Kro jobbet hardt for å nå dette målet. Denne prisen betyr mye for oss.

I tillegg til æren består «The Nordic Prize» av en skulptur av den danske kunstneren Lisbeth van Deurs.

Bortsett fra de nevnte restaurantene omfattet finalistene også restaurant Chez Dominique med to Michelinstjerner i Helsinki og den islandske Restaurant Dill i Reykjavik. Alle fem restauranter var representert ved gallamidddagen.

Restaurant Oscarsgate ble nominert av den norske juryen i konkurranse med Restaurant Renaa, Grefsenkollen, Maaemo og Palace Grill.

LES OGSÅ: Oscarsgate nest best i Norden

Bak prisutdelingen står Vinforum og tilsvarende gastronomisk fokuserte organisasjoner i de øvrige nordiske land. I hvert land har en kompetent jury på rundt 30 personer kunnet avgi stemmer opp mot nyttår etter prøvespisninger i løpet av året.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her