Arktisk suksess i Oslo

Nord-norsk mat og nordnorske kokker sto for rammen da landets største markedsføringskonkurranse innen reiselivsnæringen ble arrangert i Oslo onsdag 11. januar. Arrangementet omtales som årets begivenhet innen reiselivsnæringen og over 800 deltakere var sa
Redaksjonen
13 Januar 2002 - 02:00

Rett før jul fikk Arktisk Meny spørsmål om å ta ansvaret for middagen under arrangementet. - En stor oppgave, men med god hjelp fra dyktige kokker og gode samarbeidspartnere fikk de norske og utenlandske gjestene oppleve nordnorsk mat på sitt beste, forteller prosjektleder Anne Grete Johnsen.
 
Til forrett ble det servert varmrøkt reinsdyrslår, hjerte og tunge servert med Puy linser og tyttebærvinagrette. Hovedretten var torsk og rogn med Lofotfjordsmør servert med friske grønnsaker og potetkake samt multesuppe med snøfriskis til dessert.
 
RBL Nord-Norge (Reiselivsbedriftenes Landsforening) eier Arktisk Meny. Arbeidet skjer i nært samarbeid med Landsdelsutvalget. Arktisk Meny har som mål å benytte tradisjonelle og nye matretter, basert på nordnorske råvarer og produkter i markedsføringen av Nord Norge som reisemål. Samtidig ønsker man å markedsføre lokale råvarer, produkter og bedrifter i landsdelen.
 
- Når vi fokuserer på landsdelens mange kvaliteter, kan vi også skape økt etterspørsel, omsetning og større lønnsomhet. Det er en viktig forutsetning for at vi kan videreutvikle vår matkultur og gjestfrihet, sier styreleder Geir Solheim i Arktisk Meny.
 
Et Arktisk Meny spisested kan du besøke fra Mosjøen i sør, via Svalbard i nord og til Kirkenes i øst. Alle kategorier spisesteder deltar. Utgangspunktet er en genuin interesse for økt bruk av nordnorske råvarer og retter på menyen.
 
Også under reiselivsmessen på Sjølyst ble Arktisk Meny profilert. Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard og Hurtigruta var etablert med utstillinger i et eget hjørne av messelokalet og det de besøkende fikk smakebiter fra det arktiske kjøkken. Prosjektet Arktisk Meny hadde flere kokker i sving og de nordnorske smaksprøvene ble en suksess.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her