Arrangementet er utsatt

Av flere årsaker må dessverre det tidligere annonserte arrangementet utsettes til høsten . Vi beklager og vil selvsagt informere om ny dato når denne foreligger. Søndag 9. mars skulle åtte unge lovende sommelierer (vinkelnere) i vinden på Hotel Continen
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2003 - 18:39

Det andre Young Sommelier of the Year er på trappene med åtte sterke kandidater til den gjeve tittelen samt premien som er reise og opphold hos champagnehuset Moët & Chandon.

I løpet av førstkommende søndag skal kandidatene gjennom to skriftlige kvalifiseringsrunder hvor den første innebærer blindsmaking av fem viner fra fem ulike  land, deretter seks viner fra seks ulike regioner i ett land.

Så går fire kandidater videre til finalen hvor de skal blindsmake tre champagner og gi en skriftlig begrunnelse for hvilke drue(r) som er benyttet samt hvilken årgang. Denne begrunnelsen skal så presenteres muntlig for publikum.

Men før dette skjer får du som publikum anledning til å smake de samme champagnene og gi dine vurderinger skriftlig. Alle som svarer riktig vinner en flaske Moët & Chandon Brut Imperial. Juryen består av Remi Madsen, Hotel Continental, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Geir Eikeland, Strøm.

Dette er kandidatene:
Daniel Johansson, Le Canard
Karl-Christer Wallberg, Skytterkollen
Vegard Furulund, NB Sørensen
Steffen Hansen Færvold, Matkunst
Birger Marius Kristiansen, Sundvolden Hotell
Robert Lie, Statholdergaarden
Ørjan Lundmark, Statholdergaarden
Arne Marius Berg, Statholdergaarden

Tid: Utsatt til høsten (var oppsatt søndag 9. mars kl 12-17)

Sted: Hotel Continental, Teatersalen (bankettavdelingen, 3. etg)

Det blir anledning til å kjøpe forfriskninger underveis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her