Bagatelle til Chile

Frode Alræk, Bagatelle, vant turen til Chile og Santa Rita med sin Hardangerørret Melba. En nærmest perfekt match til 120 Chardonnay.

Den 25 år gamle kokken Frode Alræk som til daglig arbeider på Restaurant Bagatelle, var soleklar vinner i konkurransen Santa Rita Cup 2002 hvor oppgaven i år var å komponere en hovedrett til 120 Chardonnay.
 
Retten som overbeviste juryen var Hardangerørret Melba med druer, rosiner og sjøgress, cavatelli med granateple i sprø sylinder, sitron- og olivenemulsjon.
 
Premien er en reise til Chile med innlagt besøk hos produsenten Santa Rita som da kan glede seg over å huse en kokk fra Norges eneste tostjerners restaurant. Det er imidlertid ikke første gang Alræk er på langtur. Han har blant annet arbeidet ved den californiske topprestauranten The French Laundry.
 
Årets cup hadde rekordoppslutning med 41 innsendte retter. Utvelgelsen av de fem rettene til finalen ble foretatt blindt av juryen som besto av Harald Osa, Holmenkollen Restaurant, Odd-Ivar Solvold, Ludls Gourmet, Knut Espen Misje, Gastronomisk Institutt og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen