Beklager etter messe

Mattilsynets inspektører besøkte Meny-messen i Trondheim spektrum. Der var det mye rart.

Funnene er beskrevet i en tilsynsrapport som er sendt til det lokale mesterlauget.
 
Oldermann i Trondheim Kokkenes Mesterlaug, Svein Magnus Gjønvik, beklager.
 
Beklager
- Vi som arrangør beklager på vegne av utstillerne. I papirene de har fått før messen angående kvalitetssikring, står det hva Mattilsynets krav er. Vi har gitt beskjed om at hver enkelt utstiller står ansvarlig i forhold til disse kravene og lovverket, sier Gjønvik.
 
- Vi ble lei oss og overrasket over rapporten. For dette gjelder jo bransjefolk, og reglene under messen er de samme som om de skulle ha arbeidet på eget kjøkken. Det eneste vi kan gjøre med dette er å bli klarere i våre meldinger til neste arrangement. Vi tar rapporten alvorlig, og kommer til å følge opp den steintøft, lover Gjønvik.
 
Betenkelig
- Med tanke på at Meny-messen 2008 er arrangert av Trondheim Kokkenes Mesterlaug, og at det er en møteplass for fagfolk, er det betenkelig hvor lite håndhygiene og oppbevaring av lett bedervelige næringsmidler er vektlagt, skriver saksbehandler Anne-Mette Wigdahl Østeraas i rapporten.
 
Rundt 35 utstillere på messen hadde mat. På forhånd hadde arrangøren lagt til rette for at disse kunne bestille stands med innlagt kaldt og varmt vann, men det var et fåtall av utstillerne med mathåndtering som hadde gått til anskaffelse av dette, ifølge tilsynsrapporten.
 
Kastet kjøtt
Mattilsynet oppdaget også at flere av utstillerne ikke hadde nok kjølekapasitet, og at noen manglet kjøleinnretninger for oppbevaring av lett bedervelige matvarer.
 
På en stand ble kjøttvarer oppbevart i romtemperatur i over to timer. Temperaturen i varen ble målt til 22 grader.
 
- Utstilleren kastet kjøttet etter at vi påpekte dette, sier Østeraas til adressa.no.
 
Mattilsynet har også under to tidligere Meny-messer observert manglende håndhygiene.
 
- Tidligere har vi tatt opp dette muntlig, og forventet derfor at det skulle være på plass denne gangen, sier Østeraas.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen