Beklager etter messe

Mattilsynets inspektører besøkte Meny-messen i Trondheim spektrum. Der var det mye rart.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 10:51

Funnene er beskrevet i en tilsynsrapport som er sendt til det lokale mesterlauget.
 
Oldermann i Trondheim Kokkenes Mesterlaug, Svein Magnus Gjønvik, beklager.
 
Beklager
- Vi som arrangør beklager på vegne av utstillerne. I papirene de har fått før messen angående kvalitetssikring, står det hva Mattilsynets krav er. Vi har gitt beskjed om at hver enkelt utstiller står ansvarlig i forhold til disse kravene og lovverket, sier Gjønvik.
 
- Vi ble lei oss og overrasket over rapporten. For dette gjelder jo bransjefolk, og reglene under messen er de samme som om de skulle ha arbeidet på eget kjøkken. Det eneste vi kan gjøre med dette er å bli klarere i våre meldinger til neste arrangement. Vi tar rapporten alvorlig, og kommer til å følge opp den steintøft, lover Gjønvik.
 
Betenkelig
- Med tanke på at Meny-messen 2008 er arrangert av Trondheim Kokkenes Mesterlaug, og at det er en møteplass for fagfolk, er det betenkelig hvor lite håndhygiene og oppbevaring av lett bedervelige næringsmidler er vektlagt, skriver saksbehandler Anne-Mette Wigdahl Østeraas i rapporten.
 
Rundt 35 utstillere på messen hadde mat. På forhånd hadde arrangøren lagt til rette for at disse kunne bestille stands med innlagt kaldt og varmt vann, men det var et fåtall av utstillerne med mathåndtering som hadde gått til anskaffelse av dette, ifølge tilsynsrapporten.
 
Kastet kjøtt
Mattilsynet oppdaget også at flere av utstillerne ikke hadde nok kjølekapasitet, og at noen manglet kjøleinnretninger for oppbevaring av lett bedervelige matvarer.
 
På en stand ble kjøttvarer oppbevart i romtemperatur i over to timer. Temperaturen i varen ble målt til 22 grader.
 
- Utstilleren kastet kjøttet etter at vi påpekte dette, sier Østeraas til adressa.no.
 
Mattilsynet har også under to tidligere Meny-messer observert manglende håndhygiene.
 
- Tidligere har vi tatt opp dette muntlig, og forventet derfor at det skulle være på plass denne gangen, sier Østeraas.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her