Bekymret for matfestival

De som var med å starte matfestivalen i Ålesund for 24 år siden etterlyser nå tiltak for å gjøre festivalen mer attraktiv.

Jan Arne Hove, Bjarne Haagensen og Olav Wangensteen var blant dem som dro i gang matfestivalen i Ålesund i 1985. Nå er de tre bekymret over hvilken retning festivalen er i ferd med å ta.
 
Skrev brev
Derfor har de skrevet et brev til styreleder Per Kristian Foss. I brevet etterlyser de tiltak for å gjøre Ålesund til landets mathovedstad.
 
Bakgrunnen for brevet er at Stavanger tar over NM i kokkekunst i år. De tre mener dette arrangementet har vært en bærebjelke for Matfestivalen i Ålesund.
 
Stort tap
- Det er et stort tap at kokke-NM nå forsvinner, og det er lite som kan måle seg med akkurat et slikt arrangement. Derfor er vi spente på hva styret i matfestivalen vil komme med i stedet for, sier Wangensteen til Sunnmørsposten
 
- Og selv om kokkelauget har sagt at Ålesund vil få tilbake NM neste år, er vi slettes ikke sikre på det. Stavanger er Europeisk kulturhovedstad i år, og har masse penger å bruke. Vi frykter at de vil stelle i stand et arrangement som vil gjøre at de får NM på permanent basis, sier Hove.
 
Positiv
Styreleder Per Kristian Foss i Ålesund Matfestival har lest brevet og er glad for innspillene.
 
- Vi jobber med matfestivalen på det 24. året, så noe riktig må vi da ha gjort, men likevel ser jeg noen av poengene de her serverer, sier Foss.
 
Han er sikker på at Ålesund får tilbake NM i 2009.
 
- Det vet jeg at vi gjør, så det ser vi ikke på som noe problem. Stavanger får det i år fordi de arrangerer EM i kokkekunst, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen