- Ber butikker og serveringssteder om å ikke selge is med alkoholinnhold

(Oslo 16. mai) Vin og Brennevinsimportørenes (VBFs) Dagligvarekomité tar sterk avstand fra produkter som kombinerer alkohol med typiske barneprodukter som iskrem og sjokolademelk. Dette er spekulative produkter som vi ikke ønsker skal selges i Norge, sier
Redaksjonen
16 Mai 2003 - 16:15

VBFs  Dagligvarekomité som organiserer leverandørene av flaskedrinker, sider og lettvin, har et sterkt fokus på at medlemmenes produkter skal være utformet slik at de klart signaliserer at dette er produkter som inneholder alkohol og er beregnet på voksne forbrukere. 
- Alkohol ikke skal kombineres med typiske barneprodukter som is da dette gir helt feil signaler i forhold til barn og unge. Dette er retningslinjer som alle våre medlemmer har forpliktet seg til å følge. Produkter som den omtalte Freaky Ice hvor alkohol kombineres med vannis, er et spekulativt produkt som vi tar sterk avstand fra og oppfordrer dagligvarehandelen og serveringssteder til ikke å selge, sier Ottesen
 
Brev til importør
Ottesen understreket at selskapet som importerer Freaky Ice til Norge ikke er medlem av VBFs Dagligvarekomité eller Vin- og  Brennevinsimportørenes Forening (VBF).
- Dagligvarekomiteen vil ta kontakt med den norske importøren av Freaky Ice hvor vi informerer om næringens etiske retningslinjer og oppfordrer importøren om å ikke lansere produktet i Norge, sier Ottesen.

Han peker på at den bransjeorganisasjonen for alkoholnæringen i England ,Portman Group, har vurdert tilsvarende "alkois produkter" og anbefalt handelen og serveringssteder om ikke selge disse produktene. 

Ansvarlig næring
VBFs Dagligvarekomité understreker behovet for at næringen, handelen og serveringsbransjen er sitt ansvar bevisst i forhold til nye alkoholprodukter som introduseres på det norske markedet.
- Dagligvarekomiteen har en god dialog med handel og serveringsbransjen. På samme måte som alkoholnæringen har også disse et sterkt fokus på at alkoholproduktene skal være utformet på en ansvarlig måte. Vi forventer derfor ikke at produkter som Freaky Ice og tilsvarende vil få noen stor distribusjon, sier Ottesen

Om VBFs Dagligvarekomité:
VBFs Dagligvarekomite organisere leverandører av vin og brennevinsbaserte produkter for salg i dagligvarehandelen. VBFs Dagligvarekomité ble opprettet i desember 2002 og har som hovedformål er å promotere ansvarlig konsum av denne type alkoholholdige drikkevarer.

Kontaktperson
Jan Ottesen Informasjonssjef  VBF 
Mob.    900.91.037      Tel. 22.04.82.08

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
+
Tester

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette

Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich
Dagens rett

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich

Til denne amerikanske klassikeren kan du fint bruke roastbiff fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her